Workshop van Tyler Wirken tijdens Fearless Conference Amsterdam

Zoals gezegd vertelde Tyler dat hij een langzame leerling is en dat hij reportage fotograaf is geweest. Hij vond dat hij mooi werk maakte en is via via bij de Foundation Workshop terecht gekomen. Hij vertelde dat hij het licht zag bij de foundation workshops. Daarna is hij pas echt mooie foto’s gaan maken en heeft hij meerdere awards mogen ontvangen bij de Fearless Photographers.

Zijn workshoptitel: What Is Your WHY

Waarom maak je foto's? Een interessante topic waardoor je misschien anders gaat denken over het fotograferen en dus ook anders gaat kijken. Lang geleden toen Tyler klein was zag hij een foto van zijn ouders bruiloft waarbij zijn moeder het boeket gooide. Dit was een moment opname. In deze foto zag hij mensen staan die hij niet kende en kon dit aan zijn ouders vragen wie dat waren. Daarbij was ook een stukje van een auto te zien en ook daar zat een verhaal aan. Deze ene foto gaf dus veel vragen en een mooi beeld van de bruiloft van zijn ouders.

De vraag waarom fotograferen we?

Het antwoord is dus: voor nabestaande. Deze willen van alles weten en uit een foto met meerdere details en mensen kunnen je heel veel vertellen. Als één foto al zo gaaf is waarmee de klant bij mee is, hoe gaaf is het als je er meer dan 300 aan ze geeft?! Je hoeft niet altijd de technisch perfecte foto te hebben, maar het verhaal achter de foto kan vaak veel belangrijker zijn. Dat is waar het om gaat toch? Denk verder dan de bruiloft. Elke bruiloft is eigenlijk hetzelfde. Denk dus niet aan de bruiloft maar denk aan het bruidspaar. Probeer het verhaal van het bruidspaar goed te vertellen met de foto’s.

Subtiele fototips

Wat opviel bij de slideshows die Tyler liet zien is dat de leukste foto’s vaak de foto’s met kinderen zijn. Handige tip om de kinderen dus goed in de gaten te houden op bruiloften. Die doen de gekste dingen en geven de leukste foto’s dus.

Een handige fototip van Tyler was bij de zoenfoto. Maak een foto vlak voordat ze de zoen geven, dat geeft de meeste spanning in je beeld. De zoen zelf kan uiteraard ook maar vlak daarvoor is net wat spannender om naar te kijken.

Ook Tyler kwam een beetje terug op wat Susana vertelde over dat je geen coy cat moet proberen te zijn. Hij vulde aan dat hoe meer je probeert iemand anders te zijn, hoe meer je jezelf in de weg staat. En eigenlijk is dat helemaal waar. Gewoon jezelf zijn dan doe je het prima.

Hier een video van de Foundation Workshop waarbij Tyler veel aan het woord komt.

[framed_video column="full-width"]http://vimeo.com/77337272[/framed_video]