zakelijker foto voor magazines en interviews

portret fotografie

 
 reportage voor de verbouwing Rabo Bezuidenhoudseweg

Goede portretten van personeel of CEO’s kunnen van cruciaal belang zijn voor de uitstraling van het bedrijf.  Wanneer een CEO een interview heeft met een magazine wordt er altijd gevraagd of er foto’s van de desbetreffende meneer of mevrouw zijn. Het is dus altijd handig van goed materiaal voorzien te zijn.

Ik probeer me in te leven in het bedrijf en bespreek van te voren wat we van plan zijn qua opzet van het licht en de foto.

Ik maak portretfotografie in de studio, maar ook op locatie, bijvoorbeeld op het bedrijf of bij een project waar het bedrijf aan werkt de fotoshoot doen. Op deze manier kan ik gevarieerd materiaal maken welke goed bruikbaar is voor bijvoorbeeld een magazine of de nieuwe website.

Met mijn mobiele fotostudio kan ik gemakkelijk inspelen op de situatie en omgeving waarin de fotoshoot zal moeten worden gemaakt. Ik probeer slimme oplossingen te bedenken binnen de omgeving waar ik de fotoshoot maak.

Headshots

Een goed duidelijke foto voor in de media of social media is altijd belangrijk. Ter plekke bedenken we samen welke stijl je wilt hanteren en daarmee gaan we  aan de slag. Belangrijk bij een headshot is dat je ogen goed en duidelijk naar voren komen en je goed en duidelijk kunt zien wie je bent.

 
headshots Eldercare
 voor de websit van VBProfs
 portretfotografie voor promotie banners
familie Rousseau
portret Peter van Wilgen
portretfotografie-stefan-segers.jpg

Magazines/Interviews

Wanneer je een interview hebt met een magazine kan het handig zijn als je al een set met professionele foto's hebt liggen. Je kunt zelf een sturen hoe je wilt overkomen in het magazine doordat je je eigen foto's aanlevert. Ook is het interessant als je je foto's zelf aanlevert omdat men dan niet een aparte fotograaf hoeft in te schakelen wat ook weer kosten scheelt.
Voor een portret foto voor interview of magazine maken we naast een headshot voor Social Media ook een foto waarbij je meer van je omgeving te zien krijgt en een bepaald idee hebt wat voor werk je uit oefent. Het plaatje moet in één keer duidelijke maken waar jij voor staat of wat je doet.

 
IMG_0017.CR2
stefan-segers-portretfotografie-246.jpg
 Rabobank Dichterbij Magazine portretten
 portret voor Rabobank Dichterbij
 portret voor Vastgoed Magazine
 Voor Rabobank Dichterbij Magazine
 portretfotografie voor promotie banners
 5 vaders van de award winnende starters Hangloose op Scheveningen
 portretfotografie bij Haagsebos in Zoetermeer
 tijdens het jaarlijkse vergadering event
 voor de nieuwe website van IHC
 nieuw personeel
 Frank en Elly
 Bram, Dave en Alexander
 foto's voor nieuwe website

Social media headshot

Naast gedrukte media is social media niet meer weg te denken van vandaag de dag in de zakelijke wereld. Facebook, LinkedIn, Twitter of je eigen website; allemaal netwerksites waar je jezelf en je bedrijf op een mooie manier kunt profileren. Goede portretfotografie zal dit daarbij versterken.

Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe identiteit voor je bedrijf wilt is het van groot belang de eventuele portretfoto’s door een goede fotograaf te laten maken. Hij weet de juiste, vaak wat formele, uitstraling neer te zetten, zodat je bedrijf de gewenste professionaliteit laat zien. Portretten in hetzelfde bedrijf zullen allemaal op dezelfde moeten worden neergezet, dit bevordert de corporate identity van je bedrijf.Portretten kunnen in de studio gemaakt worden, maar we komen net zo makkelijk bij je op kantoor om samen een geschikte plek uit te zoeken, waar de opnames gemaakt kunnen worden.

Of het nu gaat om de “board of directors” of een presentatie van uw personeel op uw website, samen overleggen we welke sfeer en uitstraling het beste bij het bedrijf past.

Uiteraard zijn onze portretfoto’s ook prima te gebruiken voor uw privé netwerksites. Naast de zakelijke uitstraling kunnen we ook een casual foto maken.

Vanaf het eerste moment dat wij elkaar ontmoeten is een ontspannen sfeer erg belangrijk voor mij. Dit zorgt ervoor dat we samen het maximale uit de sessie halen. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat iedereen uitkijkt naar een fotosessie.

Na de shoot worden alle bruikbare foto’s bewerkt en geëxporteerd in hoge kwaliteit en klaar gezet als downloadbaar bestand. De portretfoto’s zijn bruikbaar zijn voor de sociale media, websites maar ook voor gedrukte media.

combineer een headshot en magazine fotoshoot

Over het algemeen duurt een fotoshoot 1 uur en in deze tijd kan ik zowel de social media foto als de magazine foto maken. Dit zou zelfs met een andere kledingset kunnen. Denk aan een formele en een informele foto.