BEDRIJFSFILM LATEN MAKEN

Naast fotografie maak ik steeds vaker bedrijfsfilms. Denk hierbij aan interviews zijn, events, reportages of aftermovies. Door mijn jarenlange ervaring als fotograaf kan ik mijn fotografie technieken van beeld, licht en momenten ook op video toepassen. Met een bedrijfsfilm kun je een sfeerimpressie van je bedrijf laten zien. Ook kun je de bedrijfsfilm gebruiken als voorziening voor inhoudelijke informatie. Kortom, een professionele bedrijfsfilm vertegenwoordigt jouw bedrijf, merk, product of dienst.

Bij video moet je meer plannen en werk je verschillende fases. Wanneer je deze manier van werken aanhoudt kun je het meest efficiënt werken.

Werkwijze

INTAKE GESPREK

Voordat we beginnen hebben we een gesprek waarin we zoveel mogelijk bespreken wat je met de film wilt bereiken. Zelf heb je vast al nagedacht over een bepaalde boodschap of impressie die je wilt overbrengen met je bedrijfsfilm. Tijdens dit eerste gesprekken nemen we een aantal dingen door zoals:

 • Heeft u een stijl in gedachte? (formeel, informeel, vlot, flitsend, rustig, filmisch)

 • Heeft u voorbeelden gezien die u aanspraken?

 • Kunt u de doelgroep beschrijven? (Voor wie is de bedrijfsfilm?)

 • Op welke locaties moet er gefilmd worden?

 • Wilt u interviews? ja, nee, of weet ik niet

 • Wilt u een voice-over? ja, nee of weet ik niet

 • Aan welke film lengte denkt u?

 • Heeft u nog aanvullende informatie?

 • Zijn er drone beelden nodig?

Nadat we alles besproken hebben gaan we proberen dit idee zo goed mogelijk te verwezenlijken. Alles wat we besproken hebben wordt verwerkt in een script. In dit script werk ik alle wensen uit en zal de gehele bedrijfsfilm van begin tot eind worden uitgeschreven en weet jij wat je kan verwachten.

FILMEN

Wanneer het script klaar is maken we een afspraak om te filmen. Afhankelijk van hoe groot de productie is zal er met 1 of meerdere cameramensen gefilmd worden. Op de locatie waar we gaan filmen verzamelen we al het beeldmateriaal dat nodig is voor de bedrijfsfilm. Alle besproken momenten, interviews leggen we vast. We filmen alle momenten die jouw bedrijf, merk, product of dienst uniek maken.

POST-PRODUCTIE

Nadat we alles gefilmd hebben is het tijd om alles te over te zetten naar onze software. Hier gaan we al het beeldmateriaal uitzoeken kiezen zorgvuldig de juiste beelden uit. Tijdens het bewerken maken we gebruik van professionele software waarmee we kunnen knippen en plakken, maar ook kleurcorrecties kunnen uitvoeren waardoor je een filmisch effect krijgt. Daarnaast zorgen we er voor dat het geluid optimaal wordt af gemixt zodat dit op grote en kleine speaker perfect klinkt. Door al deze toepassingen kunnen we de perfecte sfeer creëren.

OPLEVEREN

Nu je bedrijfsfilm klaar is wordt het tijd om deze te gaan delen in diverse formaten. Je krijgt de film digitaal geleverd en ik kan hem zelf op je eigen YouTube of Vimeo account plaatsen zodat je deze direct kunt implementeren in je eigen website.

Bespaartips voor bedrijfsfilms

Tijds het intake gesprek nemen we zo veel mogelijk alles door en daarbij adviseer ik oom waarop eventule kosten bespaard kunnen worden. Denk hierbij aan de volgende bespaartips:

 • Standaard zit er 1 correctieronde in de prijs. Wanneer er na deze correctieronde toch nog aanpassingen nodig zijn zullen deze extra tijd en kosten in beslag nemen waardoor de bedrijfsfilm duurder uit valt. Bundel dus alle feedback zo veel mogelijk in 1 keer, zodat de editor dit in één keer kan aanpassen.

 • Besparen op acteurs kan ook heel makkelijk door eigen personeel in te zetten. Ook filmen op eigen locaties kan makkelijk omdat je deze locaties kent en geen huur hoeft te betalen om er te mogen filmen

 • Een muziek licentie is vaak erg duur voor een bedrijfsfilm. Daarom werken wij met stock muziek en vlog muziek.

 • Wat is je budget? Geef in het intake gesprek een budget indicatie aan. Een budget indicatie geeft meer duidelijkheid welke mogelijkheden er zijn voor de bedrijfsfilm. Denk eens aan voice-over, motion graphics of animaties. Dit zijn keuzes die die gebonden zijn aan het budget.

 • Bij het maken van een film zijn we afhankelijk van je medewerking. Zorg daarom dat alles op tijd en correct wordt aangeleverd. Wanneer je bepaalde teksten, afbeeldingen of logo's in de film verwerkt wilt hebben, geef dit dan bij aanvang door.

 • Denk vast na over wat voor film je wilt en wat erin verwerkt moet worden. Denk ook aan de stijl van de film die aansluit bij je bedrijf. Misschien heb je een gaaf voorbeeld gezien? Hoe beter je je voorbereid op het intake gesprek hoe duidelijker het voor mij is.

 • Wanneer het script aangepast moet worden tijdens de productie neemt dit extra tijd en kosten met zich mee. Een kleine verandering kan vele gevolgen hebben.

Probeer de verantwoordelijke voor de film zo vroeg mogelijk bij het project te betrekken. Anders krijgen we veel meningen van verschillende mensen die in de projectgroep zitten.


bedrijfsfilm kosten | tarieven | prijzen

De prijs voor een bedrijfsfilm, aftermovie, promotiefilm of ander soort productie bestaat uit arbeidsuren, opname, montage, voice-over kosten, materiaal kosten, kosten voor muziekrechten, kosten voor locatie, drone beelden.

Men denkt vaak dat de lengte van een film bepalend is voor de kosten, maar dat is niet altijd zo. Een bedrijfsfilm van 15 minuten kan goedkoper zijn dan een reclame commercial van 30 seconden. Tijdens het intake gesprek wordt uitgelegd welk pakket het beste bij je wensen past.

Omdat dit zo veel verschillende kosten zijn en het lastig uit te rekenen is wat je kwijt bent heb ik een aantal standaard pakketten samengesteld voor een vaste prijs. Op deze manier weet je meteen waar je aan toe bent.

 
basic.gif

€750,-

Met het basic pakket krijg je een korte film waarin je een duidelijke boodschap verteld. Een interview met wat extra beelden die met de boodschap te maken hebben. De film duurt niet langer dan 2 minuten. Alles wordt met 1 camera gefilmd in ongeveer een uur tijd.

► telefonische intake
► 1 uur opname
► 2 uur montage
► 1 correctieronde
► beperkte muziek
► geen titels
► lengte video: max 2 minuten
► oplevering Youtube/MP4

 
Schermafbeelding 2019-09-25 om 17.47.55.png

€1450,-

Bij het regulat pakket filmen we handelingen of een bepaalde sfeer van je evenement of bedrijf. Stukjes interview, sprekende beelden en titels vertellen uw verhaal! De film duurt maximaal 4 minuten. Alles wordt met 1 camera gefilmd in ongeveer 2 uur tijd.

► telefonische intake
► 2 uur opname
► 4 uur montage
► 1 correctieronde
► beperkte muziek
► met titels
► lengte video: max 3 minuten
► oplevering Youtube/MP4

 
premium.gif

€1950,-

Het premium pakket zet je onderneming met deze bedrijfsfilm in de verf. Een reportage, instructievideo of hoe wordt je product gebruikt of gemaakt? Deze film duurt maximaal 6 minuten. Interviews worden met 2 camera's gefilmd in ongeveer 4 uur tijd.

intake op locatie

► 4 uur opname
► 8 uur montage
► 1 correctieronde
► rechtenvrije muziek
► met titels
► lengte video: max 4 minuten
► oplevering Youtube/MP4

 

Cameraman nodig?

cameraman huren

Het is ook mogelijk om mij of meerdere cameramensen in te huren voor je evenement. De geschoten beelden worden direct over gezet zodat je er zelf mee aan de slag kunt.

Het uurtarief per cameraman: 150,-

Drone beelden

Het is ook mogelijk om drone beelden te laten schieten van je bedrijf, product of event. Ik ben een gekwalificeerd drone-piloot. Nadat de beelden zijn gefilmd zet ik alles direct over zodat je er meteen mee aan de slag kunt.

Het uurtarief per cameraman: 175,-

Neem contact op