Band fotografie - Out Alive

band fotografie 3 - out alive

Ik ben benadert door de band Out Alive. Deze band uit Zoetermeer had ooit eerder een fotoshoot gewonnen om promotie foto's te maken van ze. Toen ik de foto's zag had ik zoiets van dat dit toch wat beter kon. Iets meer strobist fotografie kan deze band goed gebruiken.

Ik heb de band eerst even bij mij in de studio langs laten komen om wat ideeën te laten zien. Het idee was om iets met beton te doen, iets dat in mijn gebouw veel terug te vinden is. Daarnaast hebben we bij de ingang van het gebouw veel glas wat gaaf kan zijn en als laatste was mijn idee om buiten in het riet te fotograferen.

Met 2 Canon flitsers 1 statief, een paraplu en wat kleur filters zijn we op pad gegaan om te foto's te maken.

De eerste foto was beneden in mijn kantoor waar een grote glazen muur is. Deze is transparant en dus perfect om een lamp doorheen te laten schijnen. De groep is uitgelicht met een Full CTO en de achtergrond filter is zonder filter waardoor dat licht blauw wordt wanneer je de witbalans corrigeert.

Band-fotografie-Out-Alive-bij-raam

Band-fotografie-Out-Alive-bij-raam

Hier een foto waarbij we beton wilde zien en grote schaduwen. Ik heb de PocketWizard aangesloten en de AC3-controler op automaat gezet. De flitser achter me liet ik op een witte muur flitsen waardoor deze zacht licht terug geeft op de band. De flitser achter hard een harde flits zonder paraplu en een beetje naar beneden gericht waardoor deze grote schaduwen geeft. Het eindresultaat is qua kleur wat aangepast.

Band-fotografie-Out-Alive-schaduw-van-achter

Band-fotografie-Out-Alive-schaduw-van-achter

Hier een foto buiten gemaakt met een flitser vrij ver weg en een Full CTO. Dit geeft mooi evenwichtig licht en het idee dat er een zonsondergang is. De flitser staat op ETTL en via de PocketWizard wordt dit dan allemaal geregeld.

Band-fotografie-Out-Alive-in-het-riet

Band-fotografie-Out-Alive-in-het-riet

Wellicht kun je aan de hand van deze beelden wat inspiratie opdoen voor je eigen fotoshoot. Succes ermee.