hoe ik deze portretfoto op locatie gemaakt heb

Voor mijn klant PMC Impact ben ik gevraagd om nieuwe portretten te fotograferen voor de website. Het nieuwe ontwerp van de website is licht en daarom wilde ze ook foto’s met witte achtergrond en een frisse uitstraling.

Het effect van de Eye-Lighter in de ogen

Het effect van de Eye-Lighter in de ogen

Voor deze fotoshoot heb ik gebruik gemaakt van 2 Godox AD200 flitsers. Er is 1 gebruikt als hoofdlicht in een Collapsible Beauty Dish. Deze is met een boom-statief recht van boven in 45 graden naar beneden gericht. Om de schaduwen in het gezicht wat weg te werken heb ik gebruik gemaakt van de Westcott Eye-Lighter. Dit prachtige reflectiescherm in vorm van een halve cirkel vult de schaduwen mooi in en geeft een mooi wit streepje in de ogen. Hierdoor komt de foto iets meer tot leven en geeft het een frisse uitstraling.

Nadat ik het licht op het model ingesteld had was het tijd om de achtergrond uit te lichten. Hiervoor heb ik de andere AD200 gebruikt en heb een vlag gebuikt om het afvallende licht naar het model tegen te gaan. Zonder de vlag krijg het model ook licht aan de zijkant van het gezicht wat in dit geval niet mooi was. Daarom de vlag erop waarmee het licht alleen op de muur terecht komt. De muur was al wit en met deze flitser maar je de muur nog net even wat lichter.

Om de foto te maken heb ik de Fuji X-T2 gebruikt met een 50-140mm F2.8 lens (70-200mm op full frame). Ik probeer de lens zo veel mogelijk in te zoomen zodat je zo min mogelijk storende elementen in beeld hebt en alleen het model goed in beeld hebt. Daarnaast zorgt de compressie van de lens voor een mooi beeld van het gezicht.

Nu alle apparatuur in orde is is het tijd om de foto’s te maken. Ik probeer het model duidelijk uit te leggen hoe ze moeten staan en alles heel luchtig te houden zodat de spanning snel is verdwenen.

Hier zie je een aantal van de gemaakte beelden

 voor de nieuwe website
 voor de nieuwe website
 voor de nieuwe website
 voor de nieuwe website
 voor de nieuwe website
 voor de nieuwe website
Hier het resultaat op de website

Hier het resultaat op de website

Het mooie van dit soort portretfoto’s is dat je deze ook onderaan in je email kunt gebruiken. Dit komt een stuk persoonlijker over naar de klant.

Lijkt het jou ook gaaf om dit soort foto’s te hebben voor jou bedrijf? Neem dan eens gerust contact met me op en dan kijken we wat ik voor jou zou kunnen betekenen. Op deze pagina vind je meer informatie over een profiel foto voor Social Media


Kosten Social Media Fotoshoot

social media profiel fotoshoot

Basic fotoshoot 249,-

Inclusief

  • 1 type achtergrond

  • 1 uur fotoshoot

  • geen maximum aantal personen

  • inclusief alle bewerkte beelden

  • coaching tijdens de fotoshoot


Optioneel

  • huur fotostudio: 30,-

  • extra uur: 150,-

  • reiskosten: 0,50 p/km (buiten Zoetermeer)