10 jaar Stefan Segers Fotografie

De tijd is echt voorbij gevlogen. Het is net of ik gister ben begonnen met fotografie en dan is het zo maar ineens 10 jaar later. 

Als ik terug kijk op wat er allemaal in deze 10 jaar gebeurd is, dan kan ik niet meer dan heel trots zijn op wat ik heb bereikt met mijn "hobby".

Al sinds ik klein was speelde ik met film en fotocamera's van mijn oma en mijn ouders. Tijdens mijn tiener jaren nam ik ook altijd een camera mee tijdens het uitgaan, niet wetende dat ik later fotograaf zou worden.

Na 10 jaar in de grafische industrie te hebben gewerkt als webdesigner en grafisch ontwerper merkte ik dat goed beeld niet vanzelfsprekend was. Ik zocht dus altijd naar beter materiaal. Toen ik in 2006 ging trouwen heb ik voor de huwelijksreis een digitale spiegelreflex camera gekocht om onze mooie huwelijksreis vast te leggen. Eenmaal thuis kwam ik erachter dat ik eigenlijk niets anders meer wilde dan fotografie. 

Daarom ben ik naar de fotoacademie gegaan en heb ik meerdere workshops gevolgd bij diversen fotografen. In 2008 heb ik na het behalen van de fotoacademie en na de aanschaf van een tweede camera mijn eerste betaalde opdracht gedaan en ben ik van start gegaan als fotograaf. Fotografie deed ik naast mijn werk als  grafisch ontwerper. In 2015 kreeg ik zoveel werk in de fotografie dat ik mijn grafische werkzaamheden gestaakt heb om me te kunnen focussen op fotografie.

Mijn eerste opdracht was de bruiloft van Robert en Brigitte. Het grappige is dat mijn manier van kijken sinds die tijd niet verandert is. Ik let nu op meer details en voel momenten nu beter aan, maar de passie voor het kijken naar de momenten en het gevoel vastleggen zijn allemaal hetzelfde gebleven.

 

Mijn eerste bruiloft als professioneel fotograaf

Mijn eerste bruiloft als professioneel fotograaf

Daarna volgde vele andere bruiloften, maar ook veel familieshoots . Ik heb daarom een studio geopend in het oude gedeelte van Zoetermeer waar ik ben begonnen met familieshoots. Ik merkte al snel dat men voor bruiloften de beste bruidsfotograaf wilde hebben en ook voor familiefotografie wilde men het liefst een echte familiefotograaf in plaats van een alles-kunnen. Daarom heb ik mijn websites www.familieshoot.nl en www.trouwshoot.nl snel gemaakt welke ik tot op de dag van vandaag nog steeds veel gebruik van maak. mijn website www.stefansegers.nl is de website voor alle andere fotografie zoals zakelijk fotografie.

Hier zie je me aan het werk op de bruiloft van Alex en Evelyn. Links het eindresultaat en rechts een foto achter de schermen.

Hier zie je me aan het werk op de bruiloft van Alex en Evelyn. Links het eindresultaat en rechts een foto achter de schermen.

Een aantal jaar later ben ik naar Studio #59 gegaan waar ik vele fotoshoots gedaan heb met families, kinderen, gezinnen en zakelijk portretten. Helaas is deze studio per 1 januari 2018 gesloten en moest ik op zoek naar een nieuwe ruimte. Na 6 maanden zoeken heb ik deze ruimte gevonden en helemaal ingericht naar smaak.

stef1.jpg

Naast de bruiloften en familieshoots merkte ik dat ik steeds vaker zakelijke fotografie ben gaan doen en ik vaak met mijn mobiele fotostudio op pad ga om portretten en reportages te fotograferen. Ik kom op de meest gave plekken om foto's te maken voor mijn klanten en ben daar erg dankbaar voor. Door deze mooie plekken kan ik van die prachtige foto's maken waar iedereen zo blij mee is :)

Hier ben ik aan het werk bij Royal IHC. Je ziet links het moment en rechts het eindresultaat.

Hier ben ik aan het werk bij Royal IHC. Je ziet links het moment en rechts het eindresultaat.

Tijdens een portretfotoshoot

Tijdens een portretfotoshoot

Nieuwe fotostudio

Per 1 april is de nieuwe fotostudio gereed om families en portretten te fotograferen. Deze nieuwe studio is geschikt voor groepen toto 10-12 man groot. De studio ligt aan de Moerbeigaarde 58 in Zoetermeer en is makkelijk bereikbaar vanaf de snelweg.

De Studio #58 op de Moerbeigaarde Zoetermeer

De Studio #58 op de Moerbeigaarde Zoetermeer