Event Fotografie op de Dance4Life OT-Dag

Afgelopen weekend heb ik opnieuw de bruisende OT-Dag van Dance4Life mogen bijwonen, gehouden in de sfeervolle Lichtfabriek in Haarlem, die net als vorig jaar het epicentrum was van allerlei festiviteiten. Deze inspirerende dag trok ongeveer 650 mensen van 75 verschillende scholen uit heel Nederland.

De OT-Dag, kort voor Organisatie Team Dag, betekent een uniek moment waarop creatieve ideeën samenkomen om fondsen te werven voor het nobele doel van Dance4Life. DJ Frank Dane, in de rol van presentator, zorgde ervoor dat de dag naadloos verliep door als bindende factor gedurende het gehele evenement op te treden.

Na een dag vol hard werken worden alle deelnemers beloond met een spetterend feest, met dit keer als verrassing het optreden van The Partysquad. Een dag vol inspiratie, inzet en uiteindelijk een grootschalig feest om het allemaal af te sluiten.

Tijdens de dag bracht dansgroep De Kunstbende twee prachtige dansdemonstraties, en als kers op de taart was daar de verrassingsact: The Partysquad. Met hun aanstekelijke energie lieten ze het dak eraf gaan en zorgden ze voor een onvergetelijke feeststemming.

The Partysquad is een Nederlands DJ-duo, bestaande uit Jerry Leembruggen en Ruben Fernhout. Ze staan bekend om hun veelzijdige muziekstijlen, van dancehall tot electro en urban. Met hits als "Rampeneren" en "Dat is die shit" hebben ze een sterke invloed in de Nederlandse muziekscene en zijn ze bekend om hun energieke optredens op festivals en in clubs.

Technische info

Als fotograaf op zo'n dynamisch evenement is het van essentieel belang om oog te hebben voor het vastleggen van de hoogtepunten en de sfeer. Mijn lensarsenaal, bestaande uit de Canon 70-200mm, Canon 24-70mm en Canon 16-35mm, stelde me in staat om zowel de close-ups van de artiesten als de uitgestrekte menigte vast te leggen. Op evenementen als deze is het ook cruciaal om flexibel te zijn, omdat je je vaak in verschillende lichtomstandigheden bevindt.

Met het oog op de vaak donkere omgeving van dergelijke evenementen, komt het gebruik van een flitser goed van pas. Door een instelling van 1/15s, ISO 1600 F2.8 op de camera te combineren met het instellen van een tweede gordijn op de flitser, kon ik niet alleen de energie van de dansende menigte vastleggen, maar ook dynamische momenten bevriezen met een kleurrijke twist.

Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

Bedrijfsfotografie in de keuken

Volgende
Volgende

Glanzende Overwinning: Fotowedstrijd DIOR