DIOR visagie wedstrijd

inzending DIOR wedstrijd

Vandaag 2 modellen in de studio en een hoop leuke modeshoots ingeplanned voor vandaag. De eerste shoot die we gaan doen is voor het merk DIOR. Danielle de visagist doet mee aan deze wedstrijd en heeft een foto nodig. Na wat besprekingen hebben we ervoor gekozen om een close-up te maken van het gezicht en nadruk te leggen op 1 oog. We stellen de camera dan handmatig scherp op het oog en maken wat opnames dus.De opstelling was heel simpel, 1 softbox boven het model 45 graden naar beneden en een California Sunbounce onder het model. Links en rechts van het model zwarte schermen om geen verspilling te krijgen. De camera heb ik op een statief gezet met een 100mm macro lens en stel de beelden scherp met de hand.

Inzending naar Dior

Inzending naar Dior

Als laatste heb ik een USB kabel naar mijn mac door getrokken om in Lightroom 3 beta 2 de beelden direct op het scherm te bekijken. Dit is zeker nodig omdat je over kleine afstanden praat en al snel een beetje onscherpte kan krijgen.

Na vele foto's en afstellen van het licht zijn we dan tot dit resultaat gekomen. Op de foto is weinig bewerkt. Slechts het oogwit een paar kleine oneffenheden op de huid en dat was het.

Nu maar hopen dat we door deze ronde heen komen van de wedstrijd.

Model: Lisanne MUA: Danielle

beautyshot Lisanne

Terwijl Danielle bezig was met Lisanne was ons tweede fotomodel ook genaamd Lisanne al klaar met een natural look. We hebben dezelfde opstelling gebruikt als bovenstaande foto met aanvullen 2 lampen. Een snoot gericht op het haar van achter om het haar iets meer power te geven en de tweede lamp is een grid spot gericht achter het model op de muur om een mooie witte vlek te creëren achter het model.

Ook bij deze foto was het licht al dik in orde en waren kleine oneffenheden op de huid weghalen voldoende om dit resultaat te krijgen.