Fotograferen van eten

Restaurant Le Mignon - Zoetermeer

Een klant van me heeft een nieuw restaurant geopend en wilde naast een nieuwe website ook mooi fotomateriaal. Het fotograferen van eten wordt niet overal omschreven en het is dus goed nadenken en testen. Uiteraard naast het fotograferen van eten heb ik ook wat sfeer foto's gemaakt van het restaurant terwijl er wat eten gemaakt werd.

glaswerk
witlof
chef kok
fruit en groente

Om eten mooi eruit te laten zien is natuurlicht iets dat goed werkt. Helaas was het niet licht genoeg om een mooie belichting te krijgen dus heb ik de natuur een handje geholpen. Vlak boven de tafel heb ik een 60" Westcott transparante paraplu geplaatst. De paraplu staat 45 graden naar beneden gericht en dient als versterking van het bestaande licht. Mede door de grootte van de paraplu krijg je heel erg zacht licht wat erg op natuurlijk licht lijkt. Om het eten lekker eruit te laten zien heb ik de tafel netjes ingedeeld en foto gemaakt met een 100mm Macro lens en een F-stop van F6.3. Als ik een grotere opening maak zal een deel van het eten verdwijnen door de korte afstand tussen camera en het eten. Uiteraard is een statief erg belangrijk zodat je een wat langere sluitertijd kan gebruiken. Hier heb ik 1/60 sec gebruikt wat een perfecte balans tussen bestaand licht en flitslicht gaf. De schaduwen zijn licht ingevuld met een reflector.

Carpaccio
voorgerecht met geitenkaas