HDR fotografie bij Hampshire hotel Delft

Een nieuw hotel in het hartje van Delft, genaamd Hampshire Delft, vroeg om foto's voor hun website en folders. We trokken eropuit om verschillende kamers en ruimtes vast te leggen. Mijn doel was om alles zo goed mogelijk in beeld te brengen, maar de schaduwen in de foto's maakten dat een uitdaging.

Om deze schaduwen te overwinnen en de details van de kamers goed te laten zien, koos ik voor HDR-fotografie. HDR, oftewel High Dynamic Range, is een techniek waarbij verschillende belichtingen van dezelfde scène worden samengevoegd. Dit zorgt voor een bredere reeks heldere en donkere details in de foto.

In het Hampshire Delft hotel werden de kamers gekenmerkt door overvloedig daglicht dat door de ramen stroomde. Aangezien de kamers slechts aan één zijde een raam hebben, resulteerde dit in schaduwen aan de andere kant. Deze schaduwen vormden een uitdaging bij het vastleggen van de kamers, en het was duidelijk dat ik een oplossing moest vinden om alle details goed in beeld te brengen.

De lichten in de kamers verspreidden een warme, gele tint en dienden meer als sfeerverlichting dan als primaire lichtbronnen om de hele kamer te verlichten. Hierdoor ontstond de noodzaak voor HDR-fotografie. HDR zou helpen om zowel de heldere lichtinval van buiten als de meer gedempte, sfeervolle verlichting van binnen in één beeld te vangen.

Voor deze opdracht gebruikte ik een statief en nam ik drie foto's van dezelfde compositie: één met minder licht (-2 stops), één met normale belichting (0 stops) en één met meer licht (+2 stops). Deze drie foto's werden samengevoegd tot één eindresultaat, waardoor de foto's meer diepte en detail kregen, vooral in de schaduwrijke gebieden.

Het is belangrijk op te merken dat de kamerverlichting, hoewel perfect geschikt voor de avonduren, overdag niet voldoende was om de volledige kamer te verlichten. Hierdoor kwam HDR-fotografie goed van pas, waardoor elk aspect van de kamers, zowel bij daglicht als 's avonds, op treffende wijze kon worden vastgelegd.

Afgezien van de kamers nam ik ook de tijd om gewone sfeerfoto's te maken zonder HDR. Zo kon ik de gezellige sfeer van het prachtige Hampshire Delft hotel vastleggen. Het resultaat was een mix van gedetailleerde kamerbeelden en levendige sfeerimpressies die de unieke uitstraling van het hotel lieten zien.

Hampshire-Delft-8674_5_6Auto-900x600.jpg
Hampshire Delft-receptie
Hampshire Delft- restaurant
Hampshire Delft-koffiezet apparaat
Hampshire Delft-tafel
Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

Sensation 2010 party fotografie

Volgende
Volgende

Bedrijfsfotografie in de keuken