Sensation 2010 party fotografie

Als event fotograaf word ik vaak gevraagd om feestfoto’s te maken van allerlei soorten evenementen. Een van mijn vaste klanten is Dance 4 Life, een organisatie die zich inzet voor jongeren en seksuele gezondheid. Zij hadden mij uitgenodigd om een reportage te maken van hun drum intro op Sensation White 2010 Amsterdam, een van de grootste dance festivals ter wereld. Ik was erg enthousiast om deze opdracht te doen, want ik wist dat het een bijzondere ervaring zou worden.

De drum intro was een verrassingsact waarbij 160 leerlingen van verschillende scholen mee zouden doen. Zij hadden vooraf instructies gekregen hoe ze op de muziek moesten trommelen. Het nummer dat ze zouden spelen was een van mijn favorieten: “Capricorn - 20Hz”. Het idee was dat de leerlingen vanuit een piramidevormig podium in het midden van de zaal naar de randen zouden lopen met hun trommels en zo de opening ceremonie van Sensation zouden begeleiden. Het publiek wist hier niets van af, dus het zou een spectaculair gezicht zijn.

Rond de klok van 22.30 uur was het zover. Ik liep samen met de grote groep leerlingen naar het podium en deed mijn camera om. Ik voelde de spanning in de lucht. Iedereen was stil en wachtte op het teken om te beginnen. Toen hoorden we de stem van Sensation die ons welkom heette. We renden naar buiten en begonnen te trommelen. De muziek knalde uit de speakers. Het publiek reageerde meteen enthousiast. Ze juichten, klappen en dansten mee met ons. Het was een geweldig gevoel om deel uit te maken van deze act. Ik maakte foto’s van de leerlingen, het publiek en de sfeer. De ceremonie eindigde met een prachtig vuurwerk en een luid gejuich van het publiek.

De leerlingen renden nu van de grote zaal naar achteren waar ze hun energie even kwijt moesten. Ze waren door het dolle heen. Ze begonnen spontaan weer te trommelen en elkaar te feliciteren. Wat een ontlading! Ik maakte nog wat foto’s van hun blije gezichten en hun trommels.

Omdat ik er toch was, besloot ik om na het Dance 4 Life stuk ook foto’s te maken van de party people in de zaal. Het was echt heel erg druk en ik werd overal naartoe getrokken om foto’s te maken van iedereen. Het was een super leuke ervaring en ik leerde hierdoor snel schakelen en goed met mijn apparatuur omgaan. Ik zag veel mooie outfits, vrolijke gezichten en dansende mensen. Ik probeerde de sfeer en de emotie van het feest vast te leggen.

Voor dit event heb ik gekozen om te werken met de Canon 5D Mark II gecombineerd met de Canon 16-35mm en Canon 24-70mm. Op de camera had ik een Canon 580EX II flitser om de momenten te bevriezen. De meeste foto’s zijn gemaakt met de flitser op 2e gordijn om sfeer op te vangen en vervolgens het moment te bevriezen. Diafragma F2.8 en 1/8 seconde op ISO 1600 zorgden voor deze kleurrijke en sfeervolle feestfoto’s. Het was een onvergetelijke avond!

_MG_2317
Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

Mijn beauty fotografie op de cover voor Edelmetaal magazine

Volgende
Volgende

HDR fotografie bij Hampshire hotel Delft