Fotograferen van een Blues Band

Band fotografie Bluestond Blues groep 1

Naar aanleiding van een eerdere shoot die ik gedaan heb van de band Out Alive ben ik benaderd door de band Blue Stone Blues. Deze blues band treed geregeld op in Amsterdam en Den Haag en wilde graag hun image wat verhogen door een fotoshoot te doen. Bij Blues muziek denk je al snel aan donker en veel schaduwen en dat is wat we ook in gedachte hadden voor de shoot. In mijn studio pand zijn een aantal lege ruimtes die perfect te gebruiken zijn voor de shoot. We zijn dus vroeg op de avond begonnen met de shoot in het pand.

Ik heb gebruik gemaakt van mijn 580EX II's en Pocket Wizards. Het mooie van deze combinatie is dat je de flitsers vanaf je camera kan instellen qua sterkte. Bovenop mijn Pocket Wizard Mini-TT heb ik een AC3 geplaatst. Dit kleine apparaat stelt je in staat om de flitsers op Manual, Automaat of aan/uit te zetten. Er zijn 3 groepen en elke groep kan je qua sterkte instellen.

Doordat dit nu zo makkelijk werkt kan je je bezig houden met foto's maken en controleren op het display of er voldoende belicht is. De beelden heb ik uitgewerkt in Lightroom 4 en heeft me extra RAW mogelijkheden gegeven die ik in Lightroom 3 niet kon bereiken. Hier een aantal van de beelden uit de shoot.

bluestoneblues
Band fotografie Bluestone Blues 2
drummer Beppe Quiroli
gitarist Ron Stratman
zanger Ian Dole
basgitaar Berry Rudolph