Portfolioshoot Roel

Iets wat ik nog niet gedaan had is een portfolioshoot voor een man. Dit soort shoots zijn anders omdat het licht op een andere manier wordt gebruikt dan bij vrouwen. Ik vond dit daarom een leuke uitdaging om te doen. Roel heeft al ervaring als model en hier en daar wat klussen gedaan. Toch wilde hij graag weer frisse nieuwe foto's van zichzelf. Daarbij was de vraag het materiaal zo divers mogelijk te maken. Om aan deze eisen te voldoen hebben we verschillende lichtopstellingen, locaties en uitdrukkingen in het gezicht gebruikt. Samen met stylist Madeleine hebben we setjes kleding gemaakt voor de diverse lichtopstelligen en we zijn meteen aan de slag gegaan.

Hier een overzicht van de foto's.

Roel Dokter-4171

De studio foto's zijn allemaal op ISO 100, F11 en 1/125s geschoten

Roel Dokter-4255

Voor de onderstaande opstelling heb ik gebruik gemaakt van zwarte schermen links en rechts. Dan een softbox van boven naar beneden richten en het model net in het licht plaatsen waardoor er schaduwen ontstaan.  Bij vrouwen zou dit niet mooi zijn, maar bij mannen geeft dit een mooi effect.

Roel Dokter-4273
Roel Dokter-4335
Roel Dokter-4428

De onderstaande foto buiten is geschoten op F2.8 met alleen een California Sunbounce als reflectie in de schaduw

Roel Dokter-4515

We zijn daarna een het Wilhelminapark in Zoetermeer in gegaan. Omdat het gras hoog was ben ik laag gaan liggen om dit effect te krijgen. Ik heb hier 1 x de Canon 580EX II gebruiken op 1/8 sterkte rechts van het model. Links kwam nog wat zonlicht tussen de huizen door.

Roel Dokter-4611

Bij deze foto is ook gebruik gemaakt van een 580EX II op 1/64e sterkte om de schaduwen licht in te vullen. F2.8 met mijn 24-70mm  lens is heb ik gebruikt om de achtergrond zacht te krijgen.

Roel Dokter-4624