2 Beautyshoots met 3 modellen

Een drukke dag voor de boeg. Vandaag met visagist Daniele 2 thema's uitgewerkt voor 2 beautyshoots. Voor vandaag hebben we 3 modellen waarvan ik er 2 al eerder voor de lens gehad heb. Model Claudia heeft al eerder een shoot gedaan RAW Winter en de H&M catalog shoot. Dat beviel erg dat ik haar weer gevraagd heb. Ze heeft meteen een vriendin mee genomen die ook goed is. Nouelle had nog niet voor de lens gestaan maar Claudia zag potentie in haar dus in de make-up en we zien wel wat eruit komt. Ook Jelke was weer van de partij. Ik had haar al een lange tijd geleden voor de lens gehad maar het leek me een goed plan haar weer eens te vragen voor deze 2 shoots. Zoals verteld heb ik met Daniele 2 soorten fotoshoots uitgewerkt. De eerste shoot is een beautyshoot waarbij zachtlicht gebruikt moest worden. Een egale grijze achtergrond en mooi licht met een serieuze blik. Het eindresultaat wilde ik vierkant hebben.

Voor deze shoot heb ik de volgende opstelling gebruikt.

shoot1

shoot1

  • 2 softboxen links en rechts van het model F11 1/125s ISO 100
  • groot stuk piepschuim onder het model als reflectiescherm
  • grijze achtergrond

Het is een hele simpele opstelling, maar geeft een zacht en egaal uitgelicht fotomodel. Het model staat ongeveer 1.5 meter van de achtergrond af waardoor deze iets dieper grijs wordt. Hieronder een het resultaat van de 3 modellen na bewerking in Lightroom en Photoshop. Bewerkingen in Photoshop: dodge/burn, spot removal, haartjes weg halen, pupillen, iris.

Jelke

Jelke

Claudia

Claudia

Nouelle

Nouelle

Jelke

Jelke

Na een paar uur van visagie, studio indelen en de fotoshoot zelf zijn we over gegaan naar de tweede fotoshoot. Voor deze shoot moest er een soortgelijk zacht licht worden gemaakt. De opstelling heb ik toch anders gedaan zodat het licht net even wat anders verdeeld werd over het gezicht van het model. Hieronder zie je de opstelling die ik gebruikt heb.

shoot2

shoot2

Zoals je ziet heb ik 1 softbox boven het model met 45 graden naar beneden gericht geplaatst. Onder het model een zilver reflector welke de schaduwen invult en ook een mooi licht in de ogen geeft. Dit licht noemen we butterfly licht. Naast de belichting moest er veel gebeuren aan de make-up want we gingen extreme makeup toepassen. De finishing touch zijn de spetters op het gezicht van de make-up. Dit hebben we gedaan door poeder te maken van de make-up en in een lege pen te stoppen en op het gezicht te blazen.

poeder

poeder

Dit gebeurde allemaal op de set zelf zodat niets van het gezicht af zou vallen. Het resultaat van de foto's er erg leuk geworden. Door de juiste belichting was er niet veel photoshop werk dat gedaan moest worden.

Claudia

Claudia

Nouelle

Nouelle

Jelke

Jelke

Van deze shoot heb ik een hoop geleerd. Ten eerste, hoe ik licht voorzichtig kan doseren en als tweede hoe modellen te laten poseren voor een beautytshoot.

Make-Up Artist: Danielle van der Helm

Modellen: Nouelle, Jelke en Claudia