hoe ik een fashion fotoshoot met Fuji XT2 heb gemaakt

Hij is eindelijk binnen, de nieuwe Fuji XT-2 camera samen met de 56mm F1.2 lens. Deze lens zorgt voor een prachtige bokeh (scherpte diepte 3d effect). De nieuwe collectie van bloggersfavorites.com kwam eraan en moest worden gefotografeerd en dat was het moment om deze camera eens aan de tand te voelen.

Als Canon 1DX gebruiker ben je een snelle autofocus gewend en ook het snelle schrijven van de beelden op de kaart is handig zodat je snel kunt werken en kan terug kijken. Mijn SONY A7R is ook een super camera voor deze opdracht maar groot nadeel is de snelheid. Wanneer je een foto maakt en even wilt terug kijken moet je wachten tot de camera klaar is met schrijven. De Fuji XT-2 heeft een snelle processor en ook 2 snelle SD kaarten waardoor je direct kunt terug kijken. Ook wanneer je klikt voelt het als een spiegel reflex camera doordat er geen "black-outs" zijn zoals bij de SONY.

De fotoshoot hebben we met een team gemaakt om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Midden in het centrum van Utrecht stond de bus van bloggersfavorites.com met alle kleding en 2 scouts zijn op pad gegaan om modellen te scoren. Het thema van de shoot was namelijk ook jonge (bloggende) meiden die je vaak terug zien in de social media met hun nieuwe kleding. De make-up is verzorgd door make-up artist Sofia die in de bus de meiden van make-up voorziet en kleding. Wanneer een meid klaar was kon ze met mij mee de stad in om foto's te maken.

In Utrecht heb je veel mooie plekjes en prachtig licht. Ik heb ook gebruik gemaakt van daglicht en verder geen reflectie schermen of flitsers. De Fuji XT-2 voelt gewoon als een SLR met zijn autofocus. Wat heel gaaf is is dat je de camera kunt instellen om gezichten en ogen te herkennen waarop hij automatisch gaat scherpstellen. Dit is echt heel handig wanneer je je lens helemaal open zet en de scherpte diepte heel klein is en je snel naast het oog kan zitten met je autofocus punt. Bij mijn Canon heb ik geregeld dat de camera er naast zit omdat deze technologie daar nauwelijks in zit. In de 1DX mark II hebben ze dit wel wat verbeterd maar is het niet zo makkelijk werken als de Fuji.
Na een lange dag werken en heel veel foto's maken ben ik aan de slag gegaan het uitzoeken en bewerken van de beelden. Hier een kleine collectie van wat we deze dag gefotografeerd hebben.