review: Foto ketting van Names4ever

Als fotograaf is het je taak om de meest speciale momenten vast te leggen. Vervolgens is het de taak van de ontvanger van de foto’s om deze foto’s goed te bewaren en te vereeuwigen. Daar bestaan al lang vele mogelijkheden voor, maar sinds kort zijn daar nieuwe mogelijkheden bijgekomen. De beste foto’s worden bijvoorbeeld gebundeld in een (digitaal) fotoalbum en de meest speciale worden bijvoorbeeld op een canvas of dibond/glas geprint. Toch zijn er ook zulke mooie, persoonlijke, bijzondere foto’s die je het liefst voor altijd bij je zou willen dragen. Dit zijn vaak portretfoto’s van dierbare personen die een uniek plekje in je hart hebben. Om aan deze vraag te voldoen is er sinds kort een nieuw product op de markt geïntroduceerd: de foto ketting. Ook ik heb een foto ketting (zie foto’s) besteld en ik ben erg blij met het resultaat!

Wat is een foto ketting?

Foto kettingen zijn sieraden waarin je een foto kunt laten graveren. Je kunt daarmee je foto vereeuwigen en een tastbare herinnering creëren die je voor altijd bij je kunt dragen. Je kunt bijvoorbeeld een foto van je kind, partner, huisdier of van een overleden dierbare in een sieraad laten graveren. Zo kun je iemand altijd met je meedragen en de wereld laten zien dat zij altijd in je gedachten zullen zijn. Omdat de foto echt in de hanger is gegraveerd, kan deze herinnering aan je dierbare nooit vervagen. Je kunt dit sieraad dan ook doorgeven aan je familieleden zodat deze tastbare herinneringssieraad voor altijd in je familie is. 

 

Voor wie is een foto ketting?

Een foto ketting is er voor diverse mensen en situaties. Je kunt bijvoorbeeld een foto ketting bestellen om een herinnering aan een dierbare levend te houden, maar je kunt ze ook gebruiken om een mooi moment in je leven vast te leggen zoals een huwelijk. Het is ook een mooi product voor moeders die hun kinderen nog willen herinneren zoals ze klein waren of aan de wereld willen laten zien dat ze trots zijn op hun kinderen en/of kleinkinderen. Natuurlijk kun je ook een foto ketting cadeau geven aan een dierbare. Het kan bijvoorbeeld een uniek, persoonlijk geschenk zijn voor je oma, moeder, beste vriendin, dochter of een andere dierbare op Moederdag, Valentjnsdag, een jubileum of een andere speciale gelegenheid. 

 

Stedentrip Praag-034.jpg

Hoe wordt een foto ketting gemaakt?

Allereerst moet je veel aandacht besteden aan het kiezen van de juiste foto. Het moet een foto zijn die het meest bijzonder voor je is en je altijd bij je wilt dragen. Daarnaast moet de foto ook goed zichtbaar kunnen zijn op het sieraad. Daarom is het altijd aan te raden om een portretfoto van minimaal 700x700 pixels uit te zoeken. Na het uitzoeken van een foto wordt er bij Names4ever een uitsnede van de foto gemaakt zodat deze het best tot zijn recht komt op de hanger. Vervolgens wordt de foto met de hoogst mogelijke kwaliteit in het sieraad gegraveerd met de meest moderne lasertechnieken. Om de foto vervolgens er nog beter uit te laten springen wordt de gravering donkerder gemaakt via een speciale techniek. Zo is de afbeelding op de foto duidelijk en gedetailleerd zichtbaar. 

 

Welke soorten foto kettingen zijn er?

Bij Names4ever hebben ze fotohangers en fotobedels in verschillende maten en vormen. Voor ronde hangers hebben zebijvoorbeeld hangers van 20 mm, 23,5 mm en 26,5 mm. Qua vormen hebben ze onder andere vierkante, rechthoekige, ronde, ovale en hartjesvormige fotosieraden. Een aantal van deze foto kettingen hebben ook een sierlijke rand waarmee de aandacht geheel naar de foto wordt getrokken. De levertijd van fotosieraden zijn ongeveer 5-8 werkdagen. 

Ben je geïnteresseerd in een foto ketting van Names4ever? Bekijk dan de pagina en bestel gemakkelijk en simpel in hun webshop.