Dance 4 Life event 2010

Het was een dag om nooit te vergeten. Het Dance 4 Life event in 2010 was een groot spektakel waar zo'n 10.000 scholieren uit heel Nederland op af kwamen. Ze hadden zich allemaal ingezet om geld in te zamelen voor Dance 4 Life, een organisatie die zich inzet voor een veilige en fijne seksuele toekomst voor jongeren wereldwijd. Als beloning voor hun harde werk kregen ze een onvergetelijk feest aangeboden, met optredens van de beste artiesten van eigen bodem.

Een van die artiesten was Fedde le Grand, een van de meest succesvolle dj's en producers ter wereld. Hij scoorde in 2006 een wereldhit met zijn single "Put Your Hands Up 4 Detroit" en werkte samen met sterren als Madonna, Coldplay en Robbie Williams. Hij wist de zaal op zijn kop te zetten met zijn energieke housemuziek.

Ook The Partysquad was van de partij. Dit dj-duo, bestaande uit Jerry Leembruggen en Ruben Fernhout, staat bekend om hun eclectische mix van hiphop, dance, reggae en pop. Ze braken door met hun single "Wat Wil Je Doen" in 2005, de titelsong van de film Het Schnitzelparadijs. Ze werkten samen met artiesten als Ali B, Brainpower, Dio en Sjaak.

Een andere dj die het podium betrad was Don Diablo. Hij begon zijn carrière al op jonge leeftijd en werd al snel een van de meest gevraagde remixers ter wereld. Hij maakte remixen voor artiesten als Gorillaz, Chemical Brothers, Pink en Ed Sheeran. Hij staat bekend om zijn innovatieve en originele stijl van elektronische muziek.

Naast dj's waren er ook modellen, presentatoren en acteurs aanwezig op het feest. Een van hen was Doutzen Kroes, een van de beroemdste en bestbetaalde modellen ter wereld. Ze begon haar modellencarrière in 2003 en werd al snel een van de gezichten van Victoria's Secret. Ze sierde de covers van vele internationale modebladen en werd ambassadeur van L'Oréal Paris. Ze zette zich ook in voor goede doelen, zoals Dance 4 Life, waar ze al sinds 2009 bij betrokken is.

Barry Paf was een van de presentatoren van het event. Hij is een bekende radio-dj die al sinds 1998 actief is in de radiowereld. Hij werkte voor zenders als Radio 538, 100% NL en Radio Veronica. Hij presenteerde ook verschillende tv-programma's, zoals Holland's Best Fashion Designers en Project Runway.

Nikkie Plessen was een andere presentatrice die het publiek vermaakte. Zij is een veelzijdige vrouw die zowel acteert, presenteert als ontwerpt. Ze begon haar carrière als actrice in series als Onderweg naar Morgen, Goede Tijden, Slechte Tijden en Costa. Ze presenteerde ook programma's als Idols, X Factor en Holland's Next Top Model. In 2011 lanceerde ze haar eigen kledinglijn NIKKIE, die al snel een groot succes werd.

Tot slot was er ook Giel Beelen, een van de bekendste en meest spraakmakende radio-dj's van Nederland. Hij begon zijn carrière bij de lokale omroep in Haaksbergen en werkte daarna voor zenders als 3FM, Radio Veronica en NPO Radio 2. Hij staat bekend om zijn scherpe humor, zijn uitdagende stunts en zijn passie voor muziek. Hij organiseerde onder andere het Glazen Huis voor Serious Request en het Giel Mobiel Festival.

Het feest begon al voordat we de grote zaal in mochten. In een hal waren er allerlei leuke dingen te doen, gesponsord door verschillende bedrijven. Zo kon je je laten masseren, een silent disco meemaken, of op de foto gaan. Er was ook een boxring, waar Elastic Double (bekend van Hollands Got Talent) een geweldig vooroptreden gaf. Om 16.00 uur ging de deur naar de grote zaal open, en stormden alle leerlingen naar binnen om een goed plekje te bemachtigen. Ik werd bijna omver gelopen, maar gelukkig kon ik overal komen om foto’s te maken. Ik hoefde nergens te dringen, want ik had een speciaal bandje waarmee ik vooraan het podium kon komen.

Het was een feest om nooit te vergeten. Ik was erbij als eventfotograaf en ik heb geprobeerd om alle mooie momenten vast te leggen. Ik werkte met twee camera's met twee verschillende lenzen: een groothoeklens (Canon 24-70mm F2.8) en een telelens (Canon 70-200mm F2.8). Zo kon ik zowel de artiesten op het podium als de leerlingen in het publiek goed in beeld brengen. Ik had ook een extra lens bij me, een Canon 16-35mm lens, voor de overzichtsfoto's. Ik gebruikte de Canon 1D Mark III en de Canon 5D Mark II, twee professionele camera's die geschikt zijn voor het werken in het donker en die een snelle autofocus hebben. Dat is erg handig bij een dansfeest, waar het licht steeds verandert en de mensen veel bewegen.

Bij de groothoekfoto's gebruikte ik een flitser met tweede gordijn en een langzame sluitertijd (1/20s met F2.8 ISO 1600). Zo kon ik de sfeer van het licht vangen, maar ook het moment bevriezen. Dit was vooral leuk bij de springende leerlingen en de groepsfoto's waarop ze een gekke houding aannamen.

Ik werkte niet alleen, maar met meerdere fotografen. Zo konden we alle hoeken van de locatie in beeld brengen. Er waren immers 10.000 leerlingen en dat is niet niks. Ik had ook een bandje waarmee ik vooraan het podium kon komen om daar de optredens vast te leggen. Maar wat ook extra leuk was, was om me om te draaien en de gillende leerlingen te zien die enthousiast waren en stonden mee te swingen en te springen.

Het feest was fantastisch. Het was een explosie van energie, muziek en plezier. De artiesten gaven geweldige optredens, en de leerlingen gingen helemaal los. Ze zongen, dansten, sprongen en gilden. Het was een feest om nooit te vergeten. Ik heb geprobeerd om dat vast te leggen met mijn foto’s, die je hier kunt zien Ik heb genoten van elke minuut, en ik was niet de enige. Het feest duurde van 14.00 tot 20.00 uur, maar de tijd vloog voorbij. Het was een geweldige ervaring, en ik hoop dat ik er volgend jaar weer bij kan zijn!

Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

Een speelse en sexy fotoshoot met lingerie & fashion

Volgende
Volgende

Hoe ik model Jelke hielp om haar droom als model waar te maken