Een speelse en sexy fotoshoot met lingerie & fashion

Een van mijn passies als portretfotograaf is het combineren van verschillende stijlen en genres in één fotoshoot. Zo kan ik mijn creativiteit en veelzijdigheid laten zien, en ook de schoonheid en persoonlijkheid van mijn modellen. Voor deze shoot had ik twee concepten bedacht: een lingerie shoot met dunne bandjes en een fashion shoot met mode plaatjes. Ik had twee modellen geregeld die perfect bij deze concepten pasten.

Ik had de modellen online gevonden en hun portfolio bekeken. Ik was onder de indruk van hun uitstraling en hun poses. Beide modellen waren nog redelijk beginnend, maar ze snapten goed hoe ze moesten poseren voor de camera. Daardoor hoefde ik als fotograaf niet de hele tijd bezig te zijn om ze aan te sturen, en konden we lekker door fotograferen. Ik vond het erg prettig om met ze samen te werken, en ik denk dat ze een mooie toekomst hebben in de modellenwereld.

Het eerste concept was geïnspireerd door de trend van dunne bandjes langs de borstpartij, die een speels en sexy effect geven. Ik wilde dit effect versterken door de bandjes ook in het groot te tonen, door middel van stukken gordijn die ik overal had opgehangen. Zo leek het alsof het model ingewikkeld was in de banden, en dat gaf een spannend en mysterieus gevoel. Ik heb hiervoor een aantal gordijnen in stukken geknipt en aan het plafond van de studio gehangen. Ik heb de modellen gevraagd om zich in de stof te wikkelen en verschillende poses aan te nemen. Ik heb gebruik gemaakt van een Canon 5D Mark II met een Canon 85mm lens, die een mooi scherptediepte-effect geeft. Ik heb een diafragma van 7.1 ingesteld, zodat alles goed scherp was. Ik heb ook een flitser met een reflectieparaplu gebruikt, die het licht zacht en gelijkmatig over de modellen verspreidde.

Het tweede concept was een fashion shoot met een muur vol mode plaatjes uit magazines. Ik wilde hiermee een speelse fashion sfeer creëren, en ook de modellen laten zien als echte fashionista’s. Ik heb de muur van de studio beplakt met allerlei mode plaatjes, die ik uit verschillende magazines had geknipt. Dit leek op een soort mega moodboard, waar de modellen zich door konden laten inspireren. Ik heb de modellen gevraagd om kleding en accessoires te dragen die bij de plaatjes pasten, en om overdreven houdingen aan te nemen dat echt past bij fashion. Ik heb weer dezelfde lens en flitser gebruikt, maar nu met een diafragma van 5.6, zodat de achtergrond iets onscherper was. Ik heb zowel de modellen apart als samen gefotografeerd, en ook deze foto’s naar zwart-wit omgezet. Dit gaf de foto’s meer contrast en kracht dan in kleur.

Ik ben erg blij met het resultaat van deze shoot. Ik vind dat de foto’s goed laten zien hoe je met verschillende stijlen en genres kunt spelen, en hoe je de modellen kunt laten stralen. Ik hoop dat jullie de foto’s ook mooi vinden, en dat jullie geïnspireerd raken om zelf ook te experimenteren met fotografie. Wellicht dat je zelf ook eens creatieve fotoshoot wilt? Kijk dan op de portretfotografie pagina voor meer ideeën en boek je fotoshoot.

lingerie
MG_4901.jpg
modemuur
lingerie
modemuur
Beide modellen
lisanne behind the scenes

Ik heb hier nog een paar behind the scenes plaatjes gemaakt met de iphone.

Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

High Fashion fotoshoot bij de Windmolens

Volgende
Volgende

Dance 4 Life event 2010