Party fotografie bij I focking love dancehall in de Asta - Den Haag

Vandaag was het weer tijd om als feest fotograaf aan de slag te gaan in de ASTA in Den Haag. I Focking Love Dancehall was de naam van het Urban-feest.

Urban muziek is een brede term die verschillende muziekstijlen omvat die verband houden met hiphop, rap en moderne r&b. De term is afkomstig uit de Verenigde Staten, waar in grote steden als New York de straatcultuur opbloeide. Urban muziek is vaak ritmisch, expressief en beïnvloed door verschillende culturen. Enkele voorbeelden van urban muziekgenres zijn dancehall, reggaeton, trap, grime en afrobeat.

Fotografie in het donker kan een uitdaging zijn, maar ook mooie resultaten opleveren. Je moet rekening houden met een aantal factoren, zoals je camera-instellingen, je lichtbronnen, je compositie en je bewerking. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

  • Zet je camera op de continu-opnamemodus. Dit betekent dat je camera meerdere foto’s achter elkaar maakt als je de ontspanknop ingedrukt houdt. Dit vergroot je kans om een scherpe foto te krijgen, omdat je uit de reeks de beste kunt kiezen.

  • Open je diafragma zo ver mogelijk. Het diafragma is de opening in je lens die bepaalt hoeveel licht er binnenkomt. Hoe groter het diafragma, hoe meer licht je kunt vastleggen, maar ook hoe kleiner de scherptediepte. De scherptediepte is het gebied in je foto dat scherp is. Hoe kleiner de scherptediepte, hoe meer je de aandacht kunt vestigen op je onderwerp en de achtergrond kunt vervagen. Probeer een diafragma te kiezen dat zo groot mogelijk is, bijvoorbeeld F/2.8 of F/4.

  • Stel je sluitertijd in op ongeveer 1/30 seconde en verhoog de ISO tussen 2000 en 3000. De sluitertijd is de tijd dat je camera open blijft om licht binnen te laten. Hoe langer de sluitertijd, hoe meer licht je kunt vastleggen, maar ook hoe meer kans je hebt op bewegingsonscherpte. Probeer een sluitertijd te kiezen die snel genoeg is om de beweging van de dansers te bevriezen, maar niet te snel dat je foto te donker wordt. De ISO is de gevoeligheid van je camerasensor voor licht. Hoe hoger de ISO, hoe meer licht je kunt vastleggen, maar ook hoe meer ruis je kunt krijgen. Probeer een balans te vinden tussen een voldoende belichte foto en een acceptabel ruisniveau1.

  • Maak gebruik van het bestaande licht op de locatie, zoals podiumlichten, neonlichten of kaarsen. Deze lichtbronnen kunnen je helpen om je onderwerp te verlichten en meer contrast en kleur te geven aan je foto. Je kunt ook spelen met de lichteffecten, zoals lichtstrepen, silhouetten of bokeh.

  • Experimenteer met verschillende composities en perspectieven. Je kunt je foto’s interessanter maken door te spelen met de regel van derden, de gulden snede, de symmetrie, de lijnen, de vormen en de patronen in je scène. Je kunt ook verschillende perspectieven proberen, zoals een vogelperspectief, een kikvorsperspectief, een close-up of een groothoek. Probeer je onderwerp niet altijd in het midden te plaatsen, maar geef het wat ruimte om te bewegen en te ademen.

  • Bewerk je foto’s om ze te verbeteren. Je kunt je foto’s naar een hoger niveau tillen door ze te bewerken met een softwareprogramma of een app. Je kunt de belichting, het contrast, de kleuren, de scherpte, de ruis, de uitsnede en de rotatie aanpassen. Je kunt ook filters, effecten, tekst of stickers toevoegen om je foto’s meer sfeer en persoonlijkheid te geven.

Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

Een avond vol actie: event fotografie bij K1 Fighting - Arena Amsterdam

Volgende
Volgende

Voor 1 dag model