Promotiefoto's band Wasott

Tijdens een shoot bij VAK Delft heb ik de keyboard leraar Marcel ontmoet. Hij schrijft zelf liedjes en was bezig met 1 track die erg goed is. Toen hij de track uitgewerkt had in de studio wilde hij er meteen een videoclip bij maken zodat hij het complete pakket kan aanbieden bij de platenmaatschappijen. Naast dit allemaal hoort ook een goede foto van de band. Daar kwam ik om de hoek kijken. Tijdens de opnames van de clip was er even tijd om de band mee te nemen voor de shoot. Omdat er zo weinig tijd was, vanwege de videoclip opnames, had ik 3 sets klaar staan. set 1 de trap: In het gebouw waar de opnames waren was een trap met van die mooie rode vloerbedekking. De trap was bovendien verlicht aan de zijkanten. Ik wilde dit terug laten komen en de kleur rood wat accentueren. Ik heb de groep van 7 man op de trap gezet en 1 witte 60" paraplu link van de camera geplaatst. De instellingen van de camera: 1/50 sec en F5.6.

Wasott Op trap

set 2 de bank: na de eerste set zijn we meteen door gegaan naar de kantine waar een lange bank stond. Hier kon iedereen mooi op zitten en de muur boven de groep had voldoende ruimte om het logo in te plaatsen. De set was verlicht door een witte 60" paraplu vanuit het midden 45 graden naar beneden en een kleine paraplu van onder naar boven om wat schaduwen in te vullen. De instellingen 1/25 sec en F5.6.

Wasott op bank

Er was nog net even genoeg tijd om van ieder bandlid een losse foto te maken. Het idee was om de losse foto's combineren tot 1 groepsfoto en daarom iedereen zowel links als rechts te belichten zodat ik later een keuze kan maken waar ik ieder in de groepsfoto kon plaatsen.

losse-portretten

Hier de losse foto's welke ik vervolgens uitgeknipt heb en achter elkaar geplaatst om zo een groepsfoto te maken. De nieuwe groepsfoto heb ik vervolgens op een andere achtergrond geplaatst en de kleuren zijn aangepast.

Wasott_groep_MG_2144-Edit