Fotograferen van een golf toernooi

P2K8731.jpg

Vandaag weer even een andere opdracht dan bruiloften. Ik was uitgenodigd door IHC om te komen fotograferen op een Golf Relatiedag. Op deze dag komen diverse mensen van het bedrijf maar ook relaties van de klant bij elkaar voor een golf toernooi. Het weer was gelukkig droog en we konden aan de slag. Het evenement werd gehouden in Almkerk op de Golfbaan Almkreek. Bij golf is het belangrijk dat je niet te dichtbij gaat staan als je gaat fotograferen. Dit mede om ervoor te zorgen dat je de golfer niet uit zijn concentratie haalt maar ook voor je eigen veiligheid. De 70-200mm lens van mij is eigenlijk niet voldoende en ik wil dichterbij komen. Met een 30D kom ik al weer een stuk dichterbij omdat de 5d full frame is. Maar ik wilde ook een goede body hebben die snel reageer. Daarom heb ik een 2x extender ertussen gezet..

Bij golf is het belangrijk dat je niet te dichtbij gaat staan als je gaat fotograferen. Dit mede om ervoor te zorgen dat je de golfer niet uit zijn concentratie haalt maar ook voor je eigen veiligheid. De 70-200mm lens van mij is eigenlijk niet voldoende en ik wil dichterbij komen. Met een 30D kom ik al weer een stuk dichterbij omdat de 5d full frame is. Maar ik wilde ook een goede body hebben die snel reageer. Daarom heb ik ervoor gekozen om de Canon Extender 2x tussen de 70-200mm te plaatsen op een 1d mark IV. De Mark IV vergroot met 1.3x dus dat is ook netjes. Omgerekend kom ik op 520mm en dat is top! Daar staat wel tegenover dat je lens wat stops in moet leveren. Ik ga nu van F2.8 naar F5.6, maar dat is voor buiten prima te doen.

Ik heb hier een aantal beelden geschoten met de 70-200 + 2x extender.

_P2K8678
_P2K9090
_P2K8681
01 IHC Golfdag
02 IHC Golfdag
03 IHC Golfdag
_P2K8775
_P2K8899
_P2K8824
04 IHC golfdag

Deze laatste afbeelding is met een 24-70 gemaakt. Voor de afwisseling maar ook om even het verschil aan te geven tussen de tele en de groothoek.

De Canon Extender 2x is dus een zeer aangenaam apparaat. Zeker met sport is dit perfect te gebruiken. Je verliest wel wat stops, maar daar staat tegenover dat je niet het gewicht van een 400mm hoeft te dragen.