Gewonnen Award - artikel Streekblad

Stefan Segers met zijn winnende foto. (Foto: Robbert Roos)

Stefan Segers met zijn winnende foto. (Foto: Robbert Roos)

Ook het Streekblad Zoetermeer heeft het winnen van de Award opgepakt en hebben een leuk stuk geschreven. Journalist Robbert Roos was langs gekomen op kantoor waar ik het verhaal mocht vertellen en hij een leuke foto van me heeft gemaakt. Hieronder het artikel.

 

Stefan Segers wint WedAward met liefdevolle trouwfoto

Als professioneel fotograaf is Stefan Segers altijd op zoek naar dat ene plaatje wat het hele verhaal vertelt. Van trouwreportages krijgt hij veel energie. Onlangs deed Stefan mee met een wedstrijd op internet waarvoor hij drie foto's van een trouwreportage instuurde. Een van die foto's werd als beste bekroond met een WedAward.

Stefan is natuurlijk erg trots op zijn prijs. "Toen ik de foto maakte en het resultaat bekeek dacht ik direct: 'Yes, dit is hem'." Op de foto in zwart/wit wordt de bruid Jooske liefdevol opgetild door bruidegom Bas terwijl ze elkaar innig kussen. Stefan: "Het moment, het licht, de compositie; het klopte allemaal. Het zijn de drie elementen die je als fotograaf altijd in een foto probeert te vatten. Als dat lukt is de foto geslaagd."

Het bruidspaar Bas, ondernemer uit Zoetermeer, en Jooske Aartsen waren ook erg blij met deze foto. Zo blij zelfs dat de foto op levensgroot formaat een deur bij hen in huis siert. Stefan: "Als je zo'n mailtje krijgt is dat natuurlijk een superleuk compliment."

Het winnen van de WedAward levert Stefan naast eeuwige roem, geen geld op. Toch is het een eervolle vermelding tussen de inzendingen van vele andere fotografen. Stefan: "Je inzending moet zich meten met de top van de top. Elke keer is er een nieuwe ronde. Dit keer zat ik er eindelijk bij."

Trouwen

Trouwreportages vindt Stefan een van de leukste dingen om te fotograferen. Stefan: "Grappig is dat je daarbij meestal juist de mannen gerust moet stellen. Die zijn over het algemeen niet zo van het poseren. Maar door het bruidspaar op leuke plekken neer te zetten, stel je ze gerust en laat je ze poseren zonder dat ze het zelf doorhebben. Op die manier creëer je bijzondere momenten." Stefan is echt een 'mensenfotograaf' en had al op jonge leeftijd een fascinatie voor het maken en bewerken van beelden. Hij ging al vroeg met een pc aan de gang en maakte carrière in de grafische industrie. Na de opleiding op de fotoacademie en cursussen bij verschillende fotografen besloot hij voor zichzelf te beginnen. Naast bruiloften en mensen in het algemeen fotografeert Stefan ook voor de zakelijke markt. Dat zijn werk gewaardeerd wordt blijkt wel uit zijn groeiende klantenkring.

Bron: http://www.streekbladzoetermeer.nl