portfolioshoot Martin

Via ModelMayhem ben ik benadert door model Martin. Hij woont in de buurt van de studio en wilde graag zijn portfolio versterken. Daarom zijn we lekker gaan proberen in de studio en hebben we even gewacht tot het licht zachter werd en zijn we naar buiten gegaan. Hier 2 foto’s uit de studio en voor het gemak heb ik even een licht setup erbij geplaatst. Bij deze foto wilde ik zonlicht nabootsen. Ik heb daarom rechts achter het model een flitser geplaatst op half power. Deze staat op een Boom Arm en is net buiten beeld om geen lens flare te krijgen. Rechts van het model heb ik een groot wit oppervlak geplaatst (in dit geval mijn 1.80m octabox welke uit stond). Door zoveel mogelijk oppervlak naast het model te zetten zal het licht van de flitser worden gebounced naar het model. Door achter het model een gordijn schuin te plaatsen wordt deze ook verlicht door de flitser. We hebben gebruik gemaakt van diafragma 4 waardoor de achtergrond ook mooi zacht en niet overheersend wordt.

De flitser belicht zowel de achtergrond als het haar (rim licht) en ook het gezicht van het model. En dat allemaal met maar 1 flitser. Leuke techniek om een keer toe te passen.

undefined

undefined

Bij deze foto hebben we een wat meer dramatische look gekozen. Er is gebruik gemaakt van 1 beauty dish rechts van het model. Een beauty dish is een kleine schijf en zorgt ervoor dat een niet al te groot gebied wordt verlicht. Je krijgt dus een grote fall-off op het model. Dit zou je kunnen opvangen door bijvoorbeeld een grote octabank er achter te zetten, maar in dit geval wilde we juist drama in de foto. De achtergrond wordt voor een kelin gedeelte maar verlicht doordat we wat verder van het gordijn af zijn gaan staan. Er komt dus weinig licht op de achtergrond waardoor deze wat donker eruit ziet. Ook hier hebben we een lage diafragma gebruikt om de achtergrond wat zacht te maken. Veel lager hoefde het niet want het model staat al vrij ver van de achtergrond en deze is vrij donker.

undefined

undefined

Toen de zon bijna onder was konden wij mooi gebruik maken van de mooie kleuren in de lucht. Door een klein diafragma te gebruiken (f/14) komen de wolken echt tot leven. Daarnaast heb ik een 580 met Full CTO gell in de softbox geplaatst vlak bij het model. Op die manier wordt de kleur van de lucht nog blauwer wanneer je de witbalans weer goed zet. Als eerste is het instellen van de diafragma zonder flitser en daarna ga je de flitser erbij gebruiken om de te donkere foto in te lichten. Uiteindelijk was de flitser op half power voldoende voor deze foto.

undefined

undefined

Al met al 3 leuke technieken die ik toegepast heb voor de portfolio shoot van Martin.