Omgevingslicht en flitslicht in Delft

Model Sue Ann bij de Prinsenhof

Na de workshop van Martin Hogeboom wilde ik niet vergeten wat ik geleerd heb, dus meteen aan de slag met een model en op locatie foto's maken.Sue Ann had tijd dus is mee gekomen naar Zoetermeer voor de make-up en vervolgens zijn we naar Delft gegaan voor de fotoshoot. Ik wilde hedendaagse mode combineren met het oude karakter van Delft. Na een uur was Sue klaar met de make-up en haar welke verzorgt zijn door Judith van der Zwet De eerste locatie was de Prinsenhof in Delft. Je hebt daar van die mooie poortjes waar je doorheen kan lopen. Perfect want het model wil ik in de schaduw hebben en met de flitser uitlichten. Het was erg druk in de stad dus we hadden genoeg de tijd om de flitsers steeds bij te stellen. De rechterfoto is met een CTO filter gemaakt. Na het aanpassen van de witbalans krijg je een blauwe achtergrond.

Model Sue Ann bij de prinsenhof
Model Sue Ann onder Scheve Jan
Model Sue Ann en Dave onder Scheve Jan

Omdat het zo druk was zijn we naar de overkant gelopen waar de Scheve Jan staat. Je hebt daar ook van die mooie poortjes waar je door kan lopen. Dit poortje was naar de achteringang van de kerk. Ook daar kon ik een mooie combinatie maken van omgevingslicht en flitslicht. De foto bij de deur is gemaakt met een zilveren reflectie paraplu van boven naar beneden gericht (had een assistent die de statief vast hield)

Model Sue Ann in Hotel Johannes Vermeer
Model Sue Ann in Hotel Johannes Vermeer

Het werd een beetje koud dus we zijn terug de stad in gegaan naar Hotel Johannes Vermeer. Dit is een erg mooi hotel midden in het centrum van Delft. Je hebt daar precies de achtergronden die ik zocht voor de shoot. Na het meten van het omgevingslicht heb ik daarna de flitser erbij gezet tot het licht in de juiste balans was.

In het hotel heb je een hele mooie gang welke ik qua kleur extra wilde accentueren. Een CTO filter op de flitser en de kleurbalans aangepast.