Zo creëer je zomerse en levendige foto’s van modellen op het strand

We wilden een fotoshoot doen op het strand, geïnspireerd door de stijl van Sports Illustrated, O’Neill en Protest. Dit zijn merken die bekend staan om hun levendige en zomerse foto’s van modellen in bikini’s, sjaals, sieraden en andere accessoires. Het belangrijkste element voor deze soort foto’s is het licht. Het moet warm, zacht en natuurlijk zijn, zodat de modellen er stralend en vrolijk uitzien.

We kozen voor een dag met veel zon, maar we wachtten tot de namiddag om naar het strand te gaan. Zo konden we profiteren van het gouden uur, het moment vlak voor zonsondergang waarop het licht het mooist is. We gingen naar Kijkduin, een rustiger strand dan Scheveningen, waar we makkelijker een parkeerplaats konden vinden. We namen al onze spullen mee, waaronder een reflectiescherm om de schaduwen op de gezichten van de modellen te verzachten.

De modellen hadden zelf hun kleding en accessoires uitgekozen, passend bij het thema van de shoot. Ze droegen kleurrijke bikini’s, sjaaltjes, hoeden, zonnebrillen, armbanden, kettingen en oorbellen. Ze hadden ook een bodyboard en een trommel meegenomen om mee te spelen op het strand. Het idee was om plezier te maken en spontane momenten vast te leggen.

Ik gebruikte vooral een telelens (Canon 70-200mm) om de modellen scherp in beeld te brengen en de achtergrond wazig te maken. Zo konden we de aandacht vestigen op hun gezichtsuitdrukkingen en houdingen. We maakten foto’s van verschillende afstanden en hoeken, soms van dichtbij, soms van verder weg. We probeerden ook verschillende composities uit, met de horizon, de zee, de lucht en het zand als achtergrond.

De foto’s die we maakten waren al prachtig uit de camera, dankzij het juiste licht en de goede sfeer. Ik hoefde ze alleen nog maar een beetje te bewerken in Lightroom, om ze nog warmer en helderder te maken. We gebruikten een sunset preset die we aanpasten naar onze smaak. Ik heb ook de belichting en de contrasten wat bijgewerkt, en scherpten de foto’s aan tijdens de export.

Toen de zon onderging, hadden we nog een paar minuten om wat zwart-wit foto’s te maken. Het licht was toen heel zacht en romantisch, en gaf de foto’s een andere sfeer. We waren erg blij met het resultaat van onze shoot, en we hopen dat jullie de foto’s ook mooi vinden.

_G1H2375
_G1H2279
_G1H2428
_G1H2453
_G1H2388
_G1H2470
_G1H2338
_G1H2412
_G1H2521
_G1H2535
_G1H2661
_G1H2668
_G1H2655
Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

Hoe ik de rockband Gigalive op de foto zette voor hun presskit

Volgende
Volgende

Fashion fotografie met metaan