Toegelaten tot de WPJA

wpja_logo_white

Na een aantal keer proberen is het me eindelijk gelukt. Ik ben toegelaten als trouwfotograaf tot de WPJA. Ik sprong een gat in de lucht want om door de selectie te komen moet je van goede huizen komen en een sterke portfolio hebben. Afgelopen maandag kwam het verlossende woord en vanaf 2012 ben ik officieel lid van deze club.

Voor de mensen die de WPJA niet kennen hier hun introductie:

"The Wedding Fotojournalist Vereniging Sinds 2002 is de WPJA de nummer één betrouwbare bron voor de mooiste bruiloft fotojournalisten ter wereld. Erkend voor excellentie door toonaangevende bruiloft publicaties, waaronder BRIDES magazine. De WPJA is een internationaal netwerk van krachtig doorgelicht professionele fotografen wiens werk wordt regelmatig beoordeeld door de bekroonde fotojournalisten (met inbegrip van vele Pulitzer Prize-winnaars) en nieuws foto-editors. Met de lopende visie als curator van de vereniging identificeert opkomende talent, het houden van onze pool van talent fris en cutting edge. De WPJA is gewijd aan de hoogste normen in de creatieve bruiloft fotojournalistiek, terwijl het bevorderen van beste zakelijke praktijken."

Alle leden van WPJA hebben dezelfde manier van werken als ik doe op een bruidsreportage, namelijk onopvallend en op een journalistieke manier. Wanneer je de foto's van zo'n fotograaf ziet krijg je er een gevoel bij alsof je er zelf bij was. Spontane momenten op een trendy manier vast gelegd. De WPJA organiseert ook diverse activiteiten voor de leden om zichzelf steeds te kunnen verbeteren zodat de kwaliteit continu hoog blijft. Een WPJA fotograaf staat garant voor de hoogste kwaliteit foto's voor bruidsparen.

Mijn volgende doel is Awards winnen via de WPJA voor mijn foto's. Dus hoop de komende tijd wat gave beelden te sturen en wie weet een prijs te winnen.

Op de volgende pagina vind je al mijn Nederlandse collega's die zijn toegelaten tot de WPJA en ik ben erg trots dat ik daartussen sta.

Nederlandse WPJA fotografen