Beauty shoot Marina

marina-setup-1-3716

Ik heb in mijn korte periode als fotograaf nog niet veel met beauty fotografie gedaan. Om eens deze soort fotografie onder de knie te krijgen heb ik eerst even op het net inspiratie opgedaan. Je ziet veel pure gezichten welke doen lijken of ze geen kleding aan hebben. Visagie is dus hierbij iets wat veel verschil kan maken. Ik heb Marina gevraagd of ze voor mij model wilde staan om verschillende licht technieken te oefenen met beauty fotografie. SETUP 1 Bij deze volgende afbeelding heb ik links een omgekeerde witte paraplu geplaatst met een doek erover zodat het wit beter reflecteerde tot F16. Rechts staat een softbox als invullicht op F11. Je krijgt een vrij mooi egaal licht over het gezicht.

marina-setup-2-3796
marina-setup-2-3789
marina-setup-2-3772

SETUP 2 Hier een oefening met 2 softboxen. Het hoofdlicht staat 45 graden naar beneden gericht op ongeveer 1 meter afstand vanaf het model met diafragma F16. Een tweede softbox staat op de grond naar boven gericht als invullicht op F11. Op deze manier van het opzetten van het licht krijg je een mooi egaal licht wat een beetje lijkt op wat je in de magazines ziet.

marina-setup-3-3865
marina-setup-3-3860
marina-setup-3-3850

SETUP 3 In de derde oefening heb ik mijn RayFlash gepakt en daar wat foto's mee gemaakt. Op de muur heb ik een lamp gezet om deze wat lichter te maken. De ring is niet heel erg duidelijk te zien omdat ik 1.5 meter van het fotomodel sta. Als je de ring duidelijk in de ogen wilt zien moet je erg dichtbij komen om de foto te maken. De RayFlash zit op mijn 580EX II bevestigd en is op manual ingesteld (1/64). Deze flitser geeft ook een egaal licht over het gezicht.

Conclusie. Om mooi egaal licht te krijgen kan je al deze opstellingen gebruiken. Toch geeft de 1 een iets ander effect dan de andere. Mijn voorkeur gaat naar de tweede opstelling met de lamp boven en onder.

Model: Marina

MUA: Marina W.