sportfotografie: Royal IHC Golf Event 2017

Vandaag was het weer tijd voor het jaarlijkse golf toernooi van Royal IHC, een bedrijf dat gespecialiseerd is in maritieme oplossingen. Het toernooi vond plaats bij The Dutch in Spijk, een prachtig 18 holes golf resort dat ontworpen is door de beroemde golfer Colin Montgomerie. Het was een beetje bewolkt maar droog, dus de omstandigheden waren ideaal om te golfen en te fotograferen.

De Fuji X-T2 met de 100-400mm lens

Voor dit toernooi heb ik gekozen om de Fuji X-T2 met de 100-400mm (150-600mm op 35mm formaat) lens te gebruiken. Dit is een geweldige combinatie voor sportfotografie, om verschillende redenen:

  • De Fuji X-T2 is een compacte en lichte camera, die makkelijk mee te nemen is en snel reageert. De camera heeft een hoge resolutie van 24 megapixels, een snelle autofocus en een goede beeldkwaliteit, ook bij hoge ISO-waarden. De camera heeft ook een kantelbaar scherm en een elektronische zoeker, die handig zijn om de compositie te bepalen en de belichting te controleren.

  • De 100-400mm lens is een veelzijdige telezoomlens, die een groot bereik biedt om de golfers van dichtbij en veraf te kunnen vastleggen. De lens heeft een variabel diafragma van f/4.5-5.6, wat betekent dat het diafragma kleiner wordt naarmate je inzoomt. Dit is geen probleem voor golf fotografie, omdat je meestal een kleine scherptediepte wilt om de golfers te isoleren van de achtergrond. De lens heeft ook een goede optische stabilisatie, die helpt om scherpe foto’s te maken uit de hand, zonder statief. De lens is ook relatief licht en compact, vergeleken met andere telezoomlenzen.

Een 100-400mm lens is dus een ideale lens voor golf fotografie, omdat je hiermee de actie op de baan kunt volgen, zonder dat je steeds van positie hoeft te veranderen. Je kunt de golfers in volle actie fotograferen, maar ook hun gezichtsuitdrukkingen en emoties vastleggen. Je kunt ook creatief zijn met de compositie, door bijvoorbeeld de golfbal, de vlag of de omgeving in beeld te brengen.

De drone beelden

Naast de Fuji X-T2 met de 100-400mm lens, heb ik ook nog beelden gemaakt met een drone. Een drone is een leuke manier om golf fotografie naar een hoger niveau te tillen, letterlijk en figuurlijk. Met een drone kun je namelijk unieke perspectieven krijgen, die je met een gewone camera niet kunt bereiken. Je kunt bijvoorbeeld de golfbaan van bovenaf laten zien, of de golfers vanuit een vogelperspectief fotograferen. Je kunt ook dynamische beelden maken, door de drone te laten bewegen of draaien.

Voor de drone beelden heb ik gebruik gemaakt van een DJI Mavic Air 2, een compacte en krachtige drone die makkelijk te besturen is. De drone heeft een camera met een resolutie van 12 megapixels, een diafragma van f/2.8 en een beeldhoek van 84 graden. De drone kan ook video’s opnemen in 4K-resolutie, met een snelheid van 60 frames per seconde. De drone heeft ook verschillende intelligente functies, zoals ActiveTrack, Point of Interest en QuickShots, die het makkelijker maken om de golfers te volgen en interessante beelden te creëren.

Een kleine indruk van de dag

Hieronder zie je een aantal van de foto’s en video’s die ik gemaakt heb tijdens het golf toernooi. Ik hoop dat je ze leuk vindt en dat je een idee krijgt van hoe een 100-400mm lens en een drone je kunnen helpen om betere golf foto’s te maken.

sportfotografie-bedrijfreportage-Stefan-Segers-IHC-Golf-event-fotografie_371.jpg
sportfotografie-bedrijfreportage-Stefan-Segers-IHC-Golf-event-fotografie_372.jpg
sportfotografie-bedrijfreportage-Stefan-Segers-IHC-Golf-event-fotografie_374.jpg
sportfotografie-bedrijfreportage-Stefan-Segers-IHC-Golf-event-fotografie_373.jpg
sportfotografie-bedrijfreportage-Stefan-Segers-IHC-Golf-event-fotografie_376.jpg
sportfotografie-bedrijfreportage-Stefan-Segers-IHC-Golf-event-fotografie_377.jpg
sportfotografie-bedrijfreportage-Stefan-Segers-IHC-Golf-event-fotografie_380.jpg
sportfotografie-bedrijfreportage-Stefan-Segers-IHC-Golf-event-fotografie_381.jpg
sportfotografie-bedrijfreportage-Stefan-Segers-IHC-Golf-event-fotografie_382.jpg
Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

Review: het Fuji X-systeem

Volgende
Volgende

review: Foto ketting van Names4ever