fruit splash strobist shoot

Weer iets heel anders dan bruiloften, portretten en bedrijfsreportages. Vandaag ga ik fruit en groente fotograferen. Ik wil dat de groente en fruit er fris uit ziet en dat beeld je uit me water. Daarom heb ik een aquarium gekocht en wat fruit. Mijn idee is om een foto te maken gezien vanaf de zijkant van een aquarium. Wanneer fruit in het water valt zie je een plons en deze wil ik vastleggen. Om dit voor elkaar te krijgen moet je een snelle sluitertijd (1/200sec) hebben en een korte flits sync (1/128). Ik wilde vooral wit gebruiken om de frisse uitstraling te behouden. Voor deze shoot heb ik de volgende apparatuur gebruikt:

fruitshoot setup
  • Canon 5d Mark II

  • Pocket Wizard Mini TT + Flex 5 (2x)

  • JYC wireless remote

  • 580 EX II (2x)

  • Lumopro 120

  • Linkstar 400ms

  • Aquarium

  • Fruit en groente

In Lightroom heb ik de beelden lichter gemaakt en wat meer contrast en scherpte. De grove oneffenheden heb ik in Photoshop weg gehaald.

Van deze shoot heb ik ook een filmpje gemaakt zodat je een beetje kan zien hoe ik dit gedaan heb.

bosbessen
citroen
1038651538-Original.jpg
kiwi's

Hier het eind resultaat van een aantal foto's.