Eventfotografie in Actie: Dance 4 Life event 2013

Gisteren mocht ik deel uit te maken van het grote Dance 4 Life event, gehouden in het Brothers Festival Dome in Bunnik. Als eventfotograaf bevond ik me te midden van zo'n 3000 enthousiaste scholieren die zich vol passie inzetten voor Dance 4 Life. Het werd een onvergetelijk feest, met optredens van geweldige artiesten zoals Sahron Dorson, Party Squad, Feest DJ Ruud, Lange Frans, the Opposites, en nog veel meer! Het was niet alleen een grootschalig evenement, maar ook een bewonderenswaardige inspanning van jongeren die hun energie bundelden voor een goed doel.

Wat dit event extra bijzonder maakte, was het feit dat het niet alleen door mij werd vastgelegd, maar ook door een getalenteerd team van fotografen en videografen. De sfeer achter de schermen was levendig en we hadden veel lol met elkaar. In de wereld van feest- en eventfotografie kunnen we veel van elkaar leren, en de samenwerking tijdens het Dance 4 Life event was daar geen uitzondering op.

De locatie zelf was echt prachtig, met een groot podium dat super mooi was uitgelicht. Zowel het podium als de zaal waren technisch goed verzorgd, waardoor ons werk als foto- en videografen makkelijk werd gemaakt. Het wasecht een gave opdracht om te doen met de creatieve mogelijkheden die de verlichting ons bood, en het resultaat was helemaal top.

Het publiek, bestaande uit de 3000 scholieren, kwamen overal uit het land naar het event. Hun enthousiasme was voelbaar, en ze dansten letterlijk het dak eraf. Het was een uitdaging om de dynamiek van het publiek vast te leggen, maar tegelijkertijd ook een feestelijke ervaring die onze passie voor fotografie alleen maar versterkte.

De artiesten, waarvan de namen alleen al een elektrische lading aan het event toevoegden, verdienen wat extra aandacht. Sahron Dorson, bekend om zijn energieke performances, zorgde voor een knallende opening. Party Squad en Feest DJ Ruud hielden de feeststemming hoog, terwijl Lange Frans en the Opposites met hun bekende hits het publiek tot een kookpunt brachten.

Wat dit event nog specialer maakte, was het feit dat het een benefiet was. Als fotografen hebben we ons kosteloos ingezet om professionele beelden vast te leggen en daarmee ons steentje bij te dragen aan Dance 4 Life. Het was niet alleen een feestelijke ervaring, maar ook een waardevolle bijdrage aan een nobel doel.

Al met al was het Dance 4 Life event van 2013 niet zomaar een feest; het was een viering van jeugdig enthousiasme, artistieke creativiteit en solidariteit, vastgelegd door een gepassioneerd team van fotografen en videografen. Het is inspirerend om te zien hoe de kracht van muziek en dans kan samenkomen om positieve veranderingen in de wereld teweeg te brengen.

Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

review: Sigma 35mm F1.4 DG HSM

Volgende
Volgende

Hoe Ik Zakelijke Portretten van Directeuren Vastlegde