Kleding tips voor een professioneel zakelijk portret - zo maak je een verpletterende indruk

Bij een zakelijk portret is het belangrijk om de juiste uitstraling te hebben. Je wilt immers een professionele en betrouwbare indruk maken op je zakelijke contacten. Maar hoe zorg je ervoor dat je de juiste kledingkeuze maakt voor een zakelijk portret? In deze blog geven we je enkele handige kleding tips waarmee jij de perfecte uitstraling kunt creëren.

  • Draag neutrale kleuren

  • Bij een zakelijk portret kun je het beste kiezen voor neutrale kleuren zoals grijs, zwart, wit of donkerblauw. Deze kleuren stralen professionaliteit uit en zorgen ervoor dat jij de focus bent in de foto. Bovendien zorgen neutrale kleuren ervoor dat je kleding niet afleidt van je gezicht.

  • Ga voor een klassieke look

  • Een klassieke look is altijd een goede keuze voor een zakelijk portret. Denk aan een goed zittend pak of een nette blouse met een pantalon. Vermijd kleding met drukke prints of opvallende accessoires, omdat deze afleiden van je gezicht en de focus wegnemen van de professionaliteit die je wilt uitstralen.

  • Kies voor de juiste pasvorm

  • Het is van groot belang dat je kleding goed past. Dit is niet alleen belangrijk voor je uitstraling, maar ook voor je comfort en zelfvertrouwen tijdens de fotoshoot. Kleding die te groot of te klein is, kan er slordig uitzien en de aandacht afleiden van je gezicht.

  • Besteed aandacht aan details

  • Het zijn de kleine details die het verschil maken in een zakelijk portret. Besteed daarom extra aandacht aan je accessoires en verzorging. Zorg voor goed verzorgde nagels, een net kapsel en een subtiele make-up. Draag daarnaast accessoires die bijdragen aan de professionaliteit van de foto, zoals een stijlvol horloge of een mooie das.

  • Vermijd te veel bloot

  • Een zakelijk portret vraagt om een zakelijke uitstraling. Het is daarom belangrijk om te veel bloot te vermijden. Vermijd te diepe decolletés of korte rokken, omdat deze de aandacht afleiden van je gezicht en de professionaliteit van de foto. Draag in plaats daarvan kleding die je figuur mooi laat uitkomen, maar wel bedekt blijft.

Met deze kleding tips weet jij precies wat je moet dragen voor een zakelijk portret. Onthoud dat een zakelijk portret draait om professionaliteit en betrouwbaarheid. Door de juiste kleding te dragen, zorg jij voor de perfecte uitstraling op je zakelijke foto.

Lijkt een zakelijke fotoshoot jou ook leuk of zoek je voor jouw afdeling of bedrijf ook mooie foto’s van de collega’s en wil je zeker weten dat je de perfecte uitstraling hebt? Neem dan contact met me op voor een professionele fotoshoot. Ik ben gespecialiseerd in zakelijke portretten voor zzp'ers en MKB-bedrijven en zorg ervoor dat jullie foto's eruit springen! Of je nu op zoek bent naar een eenduidige uitstraling voor je hele team of een persoonlijk portret voor jezelf, ik help je graag verder. Stuur me gerust een e-mail voor meer informatie of om direct een afspraak te maken.

Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

5 Kledingtips voor Mannen voor een Mooie Fotoshoot

Volgende
Volgende

5 redenen voor het maken van mooie (zakelijke) portretfotografie