Fashionshoot Claudia

Na veel geregel en voorbereidingen was eindelijk de langverwachte dag aangebroken om een spectaculaire fashion shoot te doen met het adembenemende model Claudia. Het thema dat voor vandaag was gekozen, was "rauwe winter", waarbij we wilden spelen met contrasten en de rauwe schoonheid van het winterseizoen wilden vastleggen. Onze getalenteerde stylist, Madeleine, had het concept tot in de puntjes uitgewerkt, waardoor Claudia eruitzag als een ware winterkoningin in haar prachtige outfits. Voordat de camera begon te klikken, was het de beurt aan de talentvolle visagist om Claudia's natuurlijke schoonheid te accentueren en haar een vleugje Scandinavische flair te geven. Zweden diende als onze ultieme inspiratiebron, met zijn ijzige kou en majestueuze landschappen die ons keer op keer versteld doen staan.

De foto’s hebben we gemaakt bij de Highlands van Zoetermeer. Dit park dat aan Snow World zit is uitermate geschikt voor deze fotoshoot.

Als fotograaf werk ik vaak nauw samen met een stylist om van een moodboard naar een succesvolle fotoshoot te gaan. Het proces begint meestal met het bespreken van het gewenste concept en het moodboard, waarin de gewenste sfeer, stijl en uitstraling van de foto's worden vastgelegd.

Nadat het moodboard is samengesteld, gaan de stylist en ik aan de slag met het organiseren van de fotoshoot. Een van de eerste stappen is het vinden van een geschikt model dat past bij het beoogde concept. We kijken naar aspecten zoals de uitstraling, lichaamsbouw en ervaring van het model, zodat we een perfecte match kunnen vinden. Dit is van cruciaal belang, omdat het model een belangrijk onderdeel is van het verhaal dat we willen vertellen.

Terwijl ik me richt op het vinden van het geschikte model, gaat de stylist aan de slag met het vinden van een geschikte locatie en het selecteren van de juiste kleding. De locatie speelt een essentiële rol bij het creëren van de gewenste sfeer en achtergrond voor de foto's. De stylist zal verschillende opties overwegen en de beste keuze maken die past bij het concept. Daarnaast zal de stylist ook kledingstukken uitkiezen die de visie en het idee van het moodboard weergeven. Of het nu gaat om elegante avondjurken, casual straatkleding of opvallende accessoires - de kleding draagt bij aan de algehele uitstraling en stijl.

Op de dag van de fotoshoot komen alle elementen samen. Terwijl het model wordt voorbereid door de stylist, bereid ik de camera-apparatuur voor en zorg ik ervoor dat de technische aspecten goed zijn ingesteld. Gedurende de shoot werk ik nauw samen met de stylist om ervoor te zorgen dat de kleding en accessoires perfect passen bij het model en de gekozen locatie. We experimenteren vaak met verschillende poses, belichtingen en composities om het gewenste beeld te creëren. Samen werken we aan het vangen van het juiste moment en de gewenste emoties op de foto's.

Na de fotoshoot is mijn werk als fotograaf nog niet klaar. Nu begint het post-productieproces, waarbij ik de geselecteerde foto's bewerk. Dit omvat het aanpassen van de kleuren, contrasten, belichting en eventuele retouchering die nodig is. Met behulp van verschillende software zorg ik ervoor dat de foto's de gewenste uitstraling en stijl hebben die overeenkomen met het oorspronkelijke concept en het moodboard. Het bewerken van de foto's is een cruciale stap om ze naar een hoger niveau te tillen en ervoor te zorgen dat ze er professioneel uitzien.

De samenwerking tussen de fotograaf en de stylist vanaf het moodboard tot aan de fotoshoot is van onschatbare waarde. Samen zorgen we ervoor dat elk aspect van de foto's, van het model tot aan de kleding en locatie, perfect aansluit bij het gewenste concept. Door deze samenwerking kunnen we de visie tot leven brengen en adembenemende beelden creëren die het verhaal vertellen dat we willen overbrengen.

Visagie: Marina Walther Stylist: Madeleine Wegkamp Model: Claudia

Lijkt het jou ook gaaf om voor 1 dag model te zijn? Boek dan een portret fotoshoot hier 👉🏼

claudia-6839
claudia-7064
claudia-6990
claudia-6967
claudia-7055
claudia-7164
claudia-7077
claudia-7092
Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

Presskit Band PomaSix

Volgende
Volgende

Crazy Park - Parkzicht