Fashion shoot met Marina

Na een hele week mooi weer en mooie vooruitzichten voor vandaag heb ik met Marina afgesproken een fashion shoot te gaan doen. Marina heeft meteen nieuwe kleding bij de H&M gehaald en deze hebben we gebruikt bij de shoot. De herfst begint langzaam aan te beginnen en er zijn hier en daar al wat bladeren gevallen. Ik was dus op zoek naar een bos met hoge bomen. Dit geeft dus een mooi effect voor de foto's. Het eerste wat ik in gedachte had was om naar het bos in Wassenaar te gaan, maar we waren in Delft en zijn even in Delftse Hout gaan kijken. Je hebt daar ook veel hoge bomen maar het was even zoeken voor we vonden wat ik wilde.

Na ongeveer twee uur schieten hebben we echt mooi resultaat geboekt. Een vriendin van Marina was mee en dat kwam goed uit want die kon dan met het reflectiescherm aan de gang.

liggend tussen de bladeren

Hier een kleine selectie van de fotoshoot. De foto's zijn alleen bewerkt met Exposure, Fill light, Blacks, eigenlijk alleen de basis kleur correcties.

Marina ligt in de schaduw van een grote dikke boom omdat het erg fel licht was. Op deze manier werd het gras op de achtergrond mooi uitgelicht. Sharon hield het reflectiescherm met een gouden aluminium op Marina gericht. We hebben bewust goud gekozen omdat dit de herfstkleuren accentueert. De foto is uiteindelijk zonder flitser gemaakt. Ik heb gebruik gemaakt van mijn 70-200mm lens met F4.

Strepen trui

Hier nog zo'n foto welke niet geflitst is. Marina in de schaduw en een reflectiescherm om zacht uit te lichten.

Grijze jas

Hier staat Marina deels in het licht om het haar wat naar voren te halen

Hand vol bladeren

Hier ben ik verder van Marina af gaan staan en heb ik haar dichterbij gehaald waardoor de achtergrond goed onscherp werd. Hier is wel gebruik gemaakt van een flitser in combinatie met het reflectiescherm.

Oeps

Toen we bezig waren en rond liepen kwamen we een bospad tegen waar het licht zacht door de bladeren heen kwam. Om de foto beter uit te lichten heb ik gebruik gemaakt van 2 extra flitsers. Ik heb een 580EX II links van Marina geplaatst op een statief ongeveer 3 meter van haar vandaan. De tweede flitser heb ik rechts achterin geplaatst ongeveer 10 meter van Marina af. Op deze manier lijkt het alsof er gewoon daglicht neer komt op het model.

Lachend met handschoenen

Hier weer een combinatie van reflectiescherm en flitser. Ditmaal gebruik gemaakt van mijn 24-70 mm op 2.8F. 

Langs de waterkant

Zo'n beetje aan het einde van de fotoshoot zijn we nog even langs restaurant Knus gegaan. Je hebt daar mooie bomen waar het licht heel mooi door de bomen komt. Hier een foto gemaakt met de 70-200 mm F4.