Ballonnenshoot met Jessica

_g1h6046
_g1h5940

Het is een mooie dag vandaag en de zon schijnt goed. Een leuk idee om vandaag een fotoshoot met daglicht te gaan doen. Jessica komt vandaag voor de lens en ik had als concept een ballonnenshoot in gedachte. Ik heb mooie roze metalic ballonnen gehaald met helium wat een gaaf effect kan geven.Dit was de eerste fotoshoot voor Jessica dus we hebben alles rustig aan opgebouwd. Een groot voordeel van dit mooie weer is dat ik gebruik kan maken van daglicht in mijn daglichtstudio. Zodra de zon volop de studio gericht staan doe ik de witte gordijnen dicht om zacht licht in de studio te krijgen, maar als het enigszins bewolkt is kan ik deze gewoon open laten. Met de ballonnen hebben we een aantal standaard poses gedaan en later ook wat meer grappige poses.

_g1h5873
_g1h5902
_g1h5846
_g1h5824
_g1h5722

Alle foto's zijn zonder flitser gemaakt 1/100 sec. F/8 ISO 800. De hoge ISO is gedaan zodat ik een goede schepte diepte kan aanhouden en een hoge sluitertijd. Omdat mijn camera vanaf ISO 1600 wat ruis laat zien (Canon 1D MK III) was dit makkelijk te doen. Wanneer je een camera gebruikt welke met deze instellingen ruis vertoond kun je ook ISO 400 gebruiken en F/6.3 1/80 sec. Dan kom je ongeveer op hetzelfde uit.