Portret fotoshoot thema Ballonnen met Jessica

De stralende zon, een heldere lucht en een lichte bries vormden het perfecte decor voor een onvergetelijke fotoshoot met Jessica. Het idee om ballonnen als centraal thema te gebruiken, beloofde een speels en luchtig resultaat. Met een bos schitterende roze metallic ballonnen, gevuld met helium, in mijn handen begon de dag vol creativiteit en inspiratie.

De Opbouw van de Fotoshoot: Van Rustig naar Speels

Voor Jessica was dit haar eerste fotoshoot, dus namen we de tijd om een comfortabele sfeer te creëren. Het rustige opbouwproces stelde haar op haar gemak voor de lens, en al snel ontstond er een natuurlijke flow in de sessie. Het gebruik van heliumballonnen voegde niet alleen een visueel aantrekkelijk element toe, maar creëerde ook een lichte en vrolijke ambiance.

Daglichtstudio en Zonovergoten Sfeer

Het heldere weer maakte het mogelijk om de daglichtstudio te gebruiken met de zon als onze natuurlijke belichting. Zodra de zon direct op de studio scheen, werden de witte gordijnen gesloten om een zacht en diffuus licht te creëren. Bij lichte bewolking lieten we de gordijnen open, waardoor het natuurlijke daglicht ongehinderd naar binnen stroomde. Dit gaf de foto's een warme en levendige uitstraling, perfect passend bij het luchtige thema van de ballonnen.

Poses en Expressie: Van Standaard tot Grappig

Met de ballonnen in de hoofdrol werden verschillende poses uitgeprobeerd, variërend van klassieke en elegante houdingen tot meer speelse en grappige momenten. De ballonnen fungeerden als kleurrijke metgezellen, waardoor elke pose een extra dimensie van vrolijkheid kreeg.

Ballonnen Achterwege: De Eenvoud van Portretfotografie

Terwijl de ballonnen voor een luchtige en vrolijke sfeer hadden gezorgd, gingen we verder met een meer ingetogen aanpak voor de portretten. Zonder de afleiding van de zwevende metgezellen, konden we ons volledig concentreren op de pure expressie en schoonheid van Jessica. De zonovergoten dag en de natuurlijke belichting van de daglichtstudio boden een perfect canvas voor tijdloze portretten.

Technische Aspecten van de Fotoshoot: ISO en Diafragma

Om de levendigheid van de ballonnen en Jessica's expressie vast te leggen, heb ik bewust gekozen voor een hogere ISO-waarde (ISO 800). Hierdoor kon ik een goede scherptediepte behouden en een snelle sluitertijd van 1/100 sec gebruiken. Voor de Canon 1D MK III, met zichtbare ruis vanaf ISO 1600, bleek dit een optimale instelling. Voor andere camera's met vergelijkbare ruisniveaus zouden instellingen als ISO 400, F/6.3 en 1/80 sec even effectief zijn.

Afsluiting: Een Dag van Creativiteit en Vrolijkheid

De fotoshoot met Jessica en de roze metallic ballonnen was niet alleen een visueel feest, maar ook een dag doordrenkt met creativiteit en vrolijkheid. Elke klik van de camera ving de zonnige sfeer en de speelsheid van het moment, waardoor deze fotoshoot een onvergetelijk hoofdstuk werd in Jessica's introductie tot de wereld voor de lens.

Wil je ook mooie portretfoto’s of heb je een gaaf thema in gedachte? Plan dan een videogesprek om je idee met me door te nemen. Meer informatie vind je op de portret fotografie pagina 👉🏼

Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

Partyfoto’s ASTA Den Haag - DejaVu trance edition

Volgende
Volgende

partyfoto’s ASTA - Bubblin Shake