portetten personeel Portland

Op de valreep werd ik gevraagd een aantal portretten te maken van personeel van het bedrijf Portland. Ze willen deze foto's gebruiken voor diverse communicatie uitingen zoals interviews in bladen. Ik heb daarom gekozen om 2 soorten foto's te schieten. Een foto met daglicht welke een zacht effect geeft en een studio foto. Omdat ik alles op locatie zou doen heb ik mijn backpackers studio ingepakt en ben ik naar de klant gereden. De eerste foto is die van Window Light. Dit werkt erg goed wanneer een raam naar het noorden gericht staat waardoor je mooi zacht licht binnen krijgt van buiten. Door vlak bij een witte muur te staan krijg je een mooi portret.

undefined
undefined

Voor de studiofoto heb ik in de vergaderruimte wat ruimte gemaakt om wat licht te plaatsen. Op het schema zie je dat ik links van de camera 2 strobes heb staan. De grote paraplu geeft zacht licht met weinig schaduw. Dit is de grote Westcott paraplu en stond op ongeveer 1/4e power. Omdat het zachte licht vrij vlak is heb ik een extra 580 erbij geplaatst met een grid op 1/8e gericht naar het hoofd van het model. Op die manier geef je een kleine extra punch aan het beeld. Als achtergrond heb ik een gordijn opgehangen met een strobe van beneden naar boven gericht op 1/8e power. Op tafel heb ik ook een reflectiescherm geplaatst om een klein beetje in te vullen waar te weinig was.