portretfotografie bij een autodealer

Vandaag mocht ik een portret fotoshoot doen bij Mulder Mazda in Rotterdam. Deze autodealer had nieuwe foto’s nodig voor de website, waarop het personeel te zien zou zijn. Het was de bedoeling dat elke medewerker gefotografeerd werd met een stukje van de werkplek op de achtergrond, zodat de bezoekers van de website een goed beeld zouden krijgen van de sfeer en de functie van de persoon. Uiteraard mocht een foto van de directeur niet ontbreken in deze serie.

Om deze opdracht uit te voeren, had ik mijn strobist backpacker studio meegenomen. Dit is een tas met alles wat ik nodig heb om mooie portretten te maken: camera’s, statieven, paraplu’s, softbox en filters.

Bij aankomst heb ik me eerst even voorgesteld aan iedereen en ben ik op zoek gegaan naar geschikte plekken om de foto’s te maken. Ik wilde graag dat de achtergrond een beetje onscherp zou zijn, zodat de gezichten van de modellen meer zouden opvallen. Dat kun je bereiken door wat afstand te creëren tussen de achtergrond en het model. Daarna heb ik wat testfoto’s gemaakt om te zien hoe het omgevingslicht en de achtergrond samenwerken. Ik heb dus geëxperimenteerd met verschillende sluitertijden en diafragma’s om te bepalen wat het beste resultaat zou opleveren. Toen ik tevreden was met het omgevingslicht, heb ik een flitser toegevoegd om de modellen extra te belichten, waardoor ze nog meer naar voren zouden komen in de foto’s. Ik heb dus een goede balans gevonden tussen het model en de achtergrond met behulp van de flitser.

Bij sommige foto’s heb ik ook kleurfilters gebruikt voor een speciaal effect. De foto’s met de blauwe achtergrond zijn gemaakt met een FULL CTO filter. Dit is een oranje filter dat het model een warme gloed geeft. In Lightroom heb ik de witbalans aangepast naar kunstlicht, waardoor de modellen een natuurlijke kleur kregen (want die waren verlicht door de flitser) en de rest van de foto een koele tint kreeg (want die was niet verlicht door de flitser).

Bij de onderste foto’s heb ik naast een hoofdflitser ook twee flitsers op de achtergrond gericht om een rimlicht te creëren aan beide kanten van de gezichten. Dit zorgt voor een mooi contrast en een gaaf effect. Zo kwam het model mooi in balans met de achtergrond.

Ik vond het erg leuk om deze fotoshoot te doen en ik ben erg blij met het resultaat. Ik hoop dat de autodealer ook tevreden is met de foto’s en dat ze goed zullen staan op de website.

Mulder Mazda directeuren
Mulder Mazda verkoper
Mulder Mazda personeel
Mulder Mazda verkoper
Mulder Mazda personeel
Mulder Mazda verkoper
Mulder Mazda monteur
Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

Hoe ik model Jelke hielp om haar droom als model waar te maken

Volgende
Volgende

fashion fotoshoot: Pajar laarzen