Fotograferen van eten

winkelpand
visje
krijtbord
visschotel
detail visschotel
haring
gebakken vis
garnalen uit schotel
gerookte makreel
vis
visschotel

Mijn favoriete stekkie voor vis is toch wel de winkel van Lon. Bij Vis van Lon altijd super verse vis en ambachtelijk bereid. Nu kwam de vraag of ik wat visschotels wilde fotograferen. Uiteraard wilde ik dit graag voor ze doen. Het idee van de foto's is dat mensen water in de mond krijgen en graag zo'n schotel willen bestellen voor de kerst. Eenmaal begonnen met de schotels te fotograferen had ik nog wat tijd over om andere vissen te fotograferen. Alle beelden zijn gemaakt met mijn 100mm macro + 1d mark III en een zilver reflectiescherm. Een tafel hebben we bij het raam geplaatst en mooi strakke blauwe lucht zorgde voor de blauwe gloed op de tafel.