Achter de Lens: Rosanne Alderliefste’s Exclusieve Casting & Presskit Fotoshoot

In de wereld van professionele fotografie verteld elk beeld een verhaal. In dit artikel krijg je een kijkje achter de schermen van een bijzondere dag: een casting en presskit fotoshoot met de veelzijdige artiest Rosanne Alderliefste.

Rosanne is geen onbekende voor de schijnwerpers. Met haar veelvuldige optredens als spreker, haar rollen in reclames, en haar talent als songwriter en zangeres, straalt ze een natuurlijke charme uit die ik met gemak kan vastleggen met mijn camera. Met deze casting en presskit artiesten fotoshoot is het doel niet alleen om haar in het beste licht te presenteren; het is om een reeks beelden te creëren die haar veelzijdigheid en professionaliteit uitstralen naar potentiële klanten en haar groeiende publiek op Spotify en sociale media.

We zijn begonnen met de castingfotoshoot. Waarbij we de basis aanhouden: castingfoto’s zonder make-up, eenvoudige poses, geschoten vanuit verschillende hoeken. Deze foto’s zijn cruciaal; castingbureau’s willen het model goed kunnen zien met alle herkenbare elementen. Met deze foto’s wordt Rosanne’s veelzijdige persona geportretteerd.

Na dit eerste deel van de fotosessie verbouw ik de fotostudio en zet de flitsers op een andere manier neer om zo andere beelden te creëren terwijl Rosanne zich om kleedt voor de presskit artiesten fotoshoot.

Met een garderobe die net zo gevarieerd is als haar talenten, wisselt Rosanne van outfit, en we creëren een nieuwe set foto’s. De basis is gelegd, maar nu zoeken we naar meer unieke poses die haar persoonlijkheid en stijl benadrukken. Het licht verandert mee; van de rustige witte achtergrond naar lo-key waar we meer dramatische stijl foto’s maken.

Voor dit soort fotoshoots zorg ik dat ik een grote diversiteit aan lenzen en flitsers mee neem zodat er oneindig creatieve mogelijkheden zijn. Bij deze fotoshoot maakte ik gebruik van de Godox AD100Pro samen met de Flip 24G Speedbox met magnetische hoeshoe. Deze softbox kun je in 2 seconde opzetten en vervolgens heel gemakkelijk inklappen en makkelijk meenemen. De AD100 Pro heeft een magnitische rand waarmee hij zichzelf vast klikt in deze Speedbox. Deze 24 inch softbox is perfect voor het uitlichten van gezichten en half bodies en strooit niet al te veel licht daarbuiten.

Mijn oude vertrouwde AD200 (Pro) flitsers neem ik altijd en overal mee. De zijn gemakkelijk te vervoeren en geven veel licht. Ik gebruik ze samen met softboxen, paraplu’s maar ook met grids of andere modifiers. Het zijn flitsers die makkelijk uit breiden zijn en overal op in te zetten.

Op de Fuji X-T5 camera heb ik de 50-140mm lens en de 16-55mm gebruikt. Omdat de meeste foto’s met een wat kleine diafragma worden gefotografeerd zijn deze mensen uitermate scherp en dus geschikt voor de fotoshoot.

Het vinden van het juiste licht dat goed werkt bij het model en de type fotoshoot is altijd even zoeken. Door verschillende licht setup’s te gebruiken kom je er snel achter wat wel en wat niet goed werkt. Als je eenmaal het juiste licht gevonden hebt merk je dat je in de flow raakt en alles verder vanzelf gaat. Rosanne’s ervaring voor de camera maakt het proces soepel, en met elke nieuwe setup zie ik haar zelfvertrouwen groeien. Je merkt ook dat de beste foto’s over het algemeen ontstaan halverwege de shoot, wanneer vertrouwen en creativiteit samenkomen.

Het was voor zowel mij als Rosanne een leuke ervaring en dat zie je ook terug in het resultaat. Ik heb voor haar ook een gevarieerde set foto’s geleverd die haar veelzijdigheid en professionaliteit weerspiegelen - een waardevolle aanwinst voor elke artiest.

Zet de schijnwerpers op je talent met mijn professionele casting fotoshoots en op maat gemaakte presskits. Wil je zeker weten dat ik de perfecte match zijn voor jouw visuele verhaal? Neem contact op via onderstaand contactformulier of plan eerst een videogesprek voor een persoonlijke afstemming. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en sta klaar om jouw unieke essentie vast te leggen en je carrière naar een hoger niveau te tillen.

Boek nu je sessie en laat mij de kracht van jouw persoonlijkheid en professionaliteit door mijn lens tonen. Met mijn ervaring in casting en artiesten presskits, belichten ik jouw talent zoals het verdient. Laat geen moment ongevangen en begin je reis naar visuele uitmuntendheid met mij.👇🏼

Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Volgende
Volgende

Hoe je je bedrijfsfotografie kunt verbeteren met storytelling