Presskit Blues Band Fotograferen

Band fotografie Bluestond Blues groep 1

Naar aanleiding van een eerdere shoot die ik gedaan heb van de band Out Alive ben ik benaderd door de band Blue Stone Blues. Deze blues band treed geregeld op in Amsterdam en Den Haag en wilde graag hun image wat verhogen door een fotoshoot te doen. Bij Blues muziek denk je al snel aan donker en veel schaduwen en dat is wat we ook in gedachte hadden voor de shoot. In mijn studio pand zijn een aantal lege ruimtes die perfect te gebruiken zijn voor de shoot. We zijn dus vroeg op de avond begonnen met de shoot in het pand.

Ik heb gebruik gemaakt van mijn 580EX II's en Pocket Wizards. Het mooie van deze combinatie is dat je de flitsers vanaf je camera kan instellen qua sterkte. Bovenop mijn Pocket Wizard Mini-TT heb ik een AC3 geplaatst. Dit kleine apparaat stelt je in staat om de flitsers op Manual, Automaat of aan/uit te zetten. Er zijn 3 groepen en elke groep kan je qua sterkte instellen.

Doordat dit nu zo makkelijk werkt kan je je bezig houden met foto's maken en controleren op het display of er voldoende belicht is. De beelden heb ik uitgewerkt in Lightroom 4 en heeft me extra RAW mogelijkheden gegeven die ik in Lightroom 3 niet kon bereiken. Hier een aantal van de beelden uit de shoot.

Artiestenfotografie voor een Presskit

In de wereld van artiestenfotografie draait alles om het vastleggen van de essentie van een band en het creëren van een overtuigende presskit. Deze digitale toolkit is cruciaal voor het presenteren van de unieke identiteit van een artiest of band aan de buitenwereld.

Beelden in een Presskit

In een presskit zijn foto's niet slechts visuele elementen; ze zijn het narratieve fundament. Het selecteren van foto's die variëren van live-optredens tot achter-de-schermen momenten is van onschatbare waarde om het complete verhaal te vertellen en diverse aspecten van de band te belichten.

Elke band heeft zijn eigen sfeer en thema. Als fotograaf zal ik deze kenmerken proberen vast te leggen in de beelden. Bijvoorbeeld, voor een bluesband kan dit betekenen dat de foto's de kenmerkende donkere en emotionele sfeer van hun muziek weerspiegelen.

Het experimenteren met diverse lichtomstandig setups is ook belangrijk voor het creëren van een goede presskit. Van het felle licht tijdens een live optreden tot het subtiele licht achter de schermen, deze variatie zorgt voor een brede set foto's die flexibel inzetbaar zijn.

Inhoud van een Presskit voor een Band

Een presskit bevat meer dan alleen foto's. Het is een gecureerde verzameling van elementen die samen een holistisch beeld van de band vormen:

1. Biografie: Een beknopte geschiedenis van de band en zijn leden.

2. Persfoto's: Hoogwaardige beelden die de visuele identiteit van de band vastleggen.

3. Muziekvoorbeelden: Links naar nummers of video's die een voorproefje geven van het muzikale werk.

4. Tourdata: Een overzicht van aankomende optredens en evenementen.

5. Contactinformatie: Hoe geïnteresseerden de band kunnen bereiken voor boekingen of interviews?

De Rol van de Fotograaf in dit Verhaal

Als fotograaf ben ik niet alleen degene die op de ontspanner drukt; ik ben een verhalenverteller. Mijn taak is om met behulp van beelden het unieke karakter van de band over te brengen en een blijvende indruk te creëren. Het resultaat? Een krachtige presskit die de band onderscheidt in de bruisende muziekwereld.

bluestoneblues
Band fotografie Bluestone Blues 2
drummer Beppe Quiroli
gitarist Ron Stratman
zanger Ian Dole
basgitaar Berry Rudolph
Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

2 awards voor trouwshoot

Volgende
Volgende

trouwreportage prijzen