Bedrijfsfotografie in de keuken

In het oude dorps centrum van Zoetermeer heeft het nieuwe restaurant Le Mignon zijn deuren geopend en was op zoek naar niet alleen een nieuwe website, maar ook naar prachtig fotomateriaal. Met een focus op de Franse keuken, zag ik een geweldige kans om smakelijke beelden vast te leggen. Naast het fotograferen van de gerechten heb ik ook sfeervolle foto's gemaakt terwijl het keukenteam aan het werk was – een perfecte aanvulling voor de restaurantwebsite.

kon creëren tussen bestaand licht en flitslicht. Eventuele schaduwen werden subtiel ingevuld met behulp van een reflector, wat resulteerde in prachtige en uitnodigende beelden van de culinaire creaties van Le Mignon.

Restaurant Le Mignon - Zoetermeer
fruit en groente
glaswerk
witlof
chef kok

Het vastleggen van voedsel vereist specifieke aandacht voor details en belichting, vooral wanneer het gaat om gerechten zoals ze geserveerd worden in het restaurant, zonder de tussenkomst van een foodstylist die het bord zorgvuldig opbouwt voor de foto.

Om het eten er heerlijk uit te laten zien, is natuurlijk en zacht licht van essentieel belang. Mijn keuze viel daarom op het gebruik van zacht licht tijdens het fotograferen, resulterend in sfeervolle foto's die het water in de mond doen lopen.

Helaas was het omgevingslicht niet voldoende voor een optimale belichting, dus besloot ik de natuur een handje te helpen. Boven de tafel plaatste ik een 60-inch Westcott transparante paraplu. Deze paraplu was 45 graden naar beneden gericht en fungeerde als een versterking van het bestaande licht. Dankzij de royale afmetingen van de paraplu ontstond er een bijzonder zacht licht, vergelijkbaar met natuurlijk licht.

Voor het fotograferen van het eten heb ik de tafel zorgvuldig opgemaakt en gebruikgemaakt van een 100mm Macro lens met een F-stop van F6.3. Deze instelling zorgde ervoor dat het eten er smakelijk uitzag zonder dat delen verdwenen door de korte afstand tussen de camera en het eten. Het gebruik van een statief was essentieel om een langere sluitertijd (1/60 sec) mogelijk te maken, waardoor ik een perfecte balans

Carpaccio
voorgerecht met geitenkaas
Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

HDR fotografie bij Hampshire hotel Delft

Volgende
Volgende

Event Fotografie op de Dance4Life OT-Dag