Stefan Segers Fotografie

View Original

Presskit foto's: band Wasott

Tijdens mijn fotoshoot bij VAK Delft kruiste mijn pad met Marcel, de keyboardleraar. Hij is niet alleen een getalenteerde muzikant maar schrijft ook zijn eigen nummers. Eén daarvan sprong er echt uit. Na de studio-opnames wilde hij niet alleen een videoclip maken, maar ook een complete presskit aanbieden aan platenmaatschappijen. En natuurlijk, geen presskit fotoshoot is compleet zonder een sterke bandfoto. Hier kwam ik in beeld.

Temidden van de videoclipopnames vond ik een kort moment om de band mee te nemen voor de fotoshoot. Gezien de beperkte tijd had ik drie sets voorbereid. De eerste set vond plaats op een prachtige trap in het gebouw, met rode vloerbedekking en zijverlichting. Hier wilde ik de rode tinten benadrukken. Ik plaatste de zevenkoppige band op de trap en gebruikte een witte 60-inch paraplu links van de camera. De instellingen van de camera waren ingesteld op 1/50 sec en F5.6.

De shoot was een mix van creativiteit en efficiëntie, vastgelegd terwijl de band zichzelf liet zien. Het was een uitdaging, maar het resultaat was een set unieke foto's die perfect passen bij het muzikale talent van Marcel en zijn band.

set 2 de bank: na de eerste set zijn we meteen door gegaan naar de kantine waar een lange bank stond. Hier kon iedereen mooi op zitten en de muur boven de groep had voldoende ruimte om het logo in te plaatsen. De set was verlicht door een witte 60" paraplu vanuit het midden 45 graden naar beneden en een kleine paraplu van onder naar boven om wat schaduwen in te vullen. De instellingen 1/25 sec en F5.6.

Er was nog net even genoeg tijd om van ieder bandlid een losse foto te maken. Het idee was om de losse foto's combineren tot 1 groepsfoto en daarom iedereen zowel links als rechts te belichten zodat ik later een keuze kan maken waar ik ieder in de groepsfoto kon plaatsen.

Hier de losse foto's welke ik vervolgens uitgeknipt heb en achter elkaar geplaatst om zo een groepsfoto te maken. De nieuwe groepsfoto heb ik vervolgens op een andere achtergrond geplaatst en de kleuren zijn aangepast.