Socials media profiel fotograaf

Een goede foto op je profiel van Social Media is heel belangrijk. Wanneer je in een lijst terecht komt waaruit men kan kiezen zal men over het algemeen op de foto afgaan. Een selfie of vakantiefoto valt meteen op tussen de professionele foto's. Ik zorg er voor dat je duidelijk, vriendelijk en uitnodigend over komt met je foto op je profiel.

Kom goed over op social media met een professionele profielfoto. Ik heb voldoende ervaring in het maken van zakelijke profielfoto's. Dit doe ik in de studio of op locatie. Dit kan zelfs tijdens een event gecombineerd worden.

 
 

Verschillende achtergrond mogelijkheden

Om een mooie te maken kun je kiezen voor een bepaalde stijl. Je kan verschillende achtergronden kiezen om een soort sfeer weer te geven. Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden.

 

Witte achtergrond

Foto's met een witte achtergrond komen fris over. Ook handig is dat je naast de foto op de social media deze foto ook kan gebruiken in bijvoorbeeld een email als handtekening. Met mijn mobile fotostudio kan ik overal deze foto's maken, zowel in de studio als bij iemand op kantoor of thuis. Je bent ook niet weer afhankelijk waardoor je heel het jaar deze fotoshoot kan doen.


Omgeving als achtergrond

Bij deze foto kun je een stuk van je omgeving in de foto verwerken. Doordat ik de achtergrond vaag maak blijft de foto rustig maar heb je wel een unieke foto. Niet alle achtergronden zijn geschikt en ik heb over het algemeen redelijk wat ruimte/diepte nodig om deze foto te kunnen maken.


Chique zwarte achtergrond

Een zwarte achtergrond kan heel stijlvol zijn en kan ook in zwart-wit een heel gaaf beeld geven. 

Actuele profielfoto

Op social media is het belangrijk dat je profiel foto actueel is. Bij sollicitaties kijkt men al snel op LinkedIn of Facebook. Wanneer er een vakantie foto op staat komt dat niet heel professioneel over. En een professionele profielfoto bepaald voor een heel groot gedeelte de eerste indruk, wat er voor kan zorgen dat iemand op de pagina blijft of de pagina verlaat. Het is belangrijk dat u goed op de foto staat, dat wil zeggen met een open en vriendelijk blik, maar ook met een goed verzorgd uiterlijk.

Men onderschat de waarde van een profielfoto vaak maar per slot van rekening is deze foto dat iets over je persoonlijkheid zegt, je professionaliteit en ook dat van je bedrijf.

Geschikt voor elk type bedrijf

Wanneer je werkt op een bedrijf met veel collega's waar niet iedereen elkaar kent is het zeker handig om profielfoto's te hebben van alle medewerkers. Er zijn vaak intranet websites binnen deze bedrijven waarop de portretten staan van de medewerkers. Een goede foto laat meteen veel over de collega zien.  Ook kleinere bedrijven kunnen goede portretfoto's gebruiken voor bijvoorbeeld de website. Op de "over ons" pagina kun je een persoonlijk stuk kwijt met foto of bijvoorbeeld de "ons team" pagina is daar ook geschikt voor. Wanneer de foto's op elkaar lijken omdat ze door een professionele fotograaf gemaakt zijn komt die net even wat beter over.

Wil je meer weten over portretfotografie neem dan gerust contact met me op, dan kijken we samen wat we kunnen maken.