Posts in tips
fruit splash strobist shoot

Weer iets heel anders dan bruiloften, portretten en bedrijfsreportages. Vandaag ga ik fruit en groente fotograferen. Ik wil dat de groente en fruit er fris uit ziet en dat beeld je uit me water. Daarom heb ik een aquarium gekocht en wat fruit. Mijn idee is om een foto te maken gezien vanaf de zijkant van een aquarium.

Read More
Tethering fotograferen in Lightroom

In een aantal artikels heb ik wel eens verteld dat ik gebruik maak van tethering in Lightroom. Dit is mogelijk op verschillende manieren. Vandaag probeer ik uit te leggen wat tethering is en hoe je dit kunt gebruiken in bepaalde situaties.

Tethering is niets anders als het direct kunnen bekijken op de computer wat je net geschoten hebt. Je kan de foto direct zien op je scherm zonder dat je je geheugenkaart in je computer stop om de foto's over te zetten.

Read More
5 tips om nabewerking makkelijker te maken

Ken je die momenten dat je heerlijk bezig bent met een fotoshoot en dat je achteraf denkt, oh had ik maar dit of had ik maar dat gedaan want dan hoef ik niet zo veel achter Photoshop te zitten. Daarom heb ik hier 5 dingen die Photoshoppers haten op een rijtje gezet. Met deze tips weet je zeker dat je in de nabewerking meer mogelijkheden hebt en minder tijd kwijt bent. 1. Geen ledematen afsnijden Wanneer je een foto maakt van iemand waar net een stuk arm of been vanaf is kan je beter een stap achteruit doen om deze er toch op te krijgen. Niets is vervelender om voeten of armen erbij te moeten Photoshoppen. Het kan soms best wel uitkomen dat een arm of been niet in beeld staat, maar dat is achteraf vaak beter te bepalen. Dus een stap achteruit zodat er geen grote vertekening plaats vindt. Wanneer je gaat uitzoomen met je zoomlens kan het zijn dat je onder de 50mm uit komt en dan zal er vertekening plaats vinden. Over het algemeen is dit niet gewenst. Hier een aantal voorbeelden wat ik bedoel met het afsnijden van ledematen.

Read More