Professioneel trouwalbum maken

Een trouwalbum is een mooi aandenken aan jullie mooiste dag. Wanneer je het album open slaat is het net of je de dag weer opnieuw beleeft. Het maken van een trouwalbum is een intensieve klus en je kan kosten besparen door het fotoalbum zelf te maken. Waarom zou je ons een trouwalbum laten maken? Lees hier het verschil tussen zelf een album maken en een album laten maken.

Er zijn bruidsparen die zelf hun trouwalbum willen maken. Op internet zijn er ontelbare aanbieders van fotoboeken te vinden. Dit heeft natuurlijk een aantal voordelen:

  • het is relatief goedkoop en het ziet er redelijk uit

  • misschien vinden jullie het ook wel leuk om zelf te maken

Waarom dan je trouwalbum door de bruidsfotograaf laten maken?

Naast van de vele uren die je kwijt bent aan het uitzoeken van de beelden en het ontwerpen ervan, hebben we hier een aantal punten verzamelend waarom je voor een fotograaf zou kunnen kiezen:

Professionele vormgeving

Door onze ervaring als vormgever bij verschillende bladen en magazines weten wij hoe je een mooi album kan ontwerpen. We maken gebruik van het programma Adobe InDesign dat speciaal gemaakt is voor het opmaken van pagina's. Het is uitermate geschikt voor het maken van trouwalbums. Hierdoor krijgt het geheel een professioneel en verzorgd uiterlijk.

Meedenken

Wij maken een eerste opzet van het album. Dit is een visie van hoe wij jullie trouwreportage hebben ervaren. Ons gevoel van de dag proberen we in een verhaalvorm met foto's weer te geven. Maar uiteindelijk wordt dit jullie album en moeten jullie er jaren plezier van beleven. Daarom kunnen jullie via een speciale online web applicatie mee kijken naar het album en waar nodig pagina's voorzien van commentaar. Jullie kunnen aangeven als er een foto vervangen moet worden door een ander of misschien moeten er foto's weg of erbij. Dit is helemaal aan jullie. In het gehele proces mogen jullie meedenken over het trouwalbum. Nadat jullie alle aanpassingen hebben door gegeven passen we alles aan en nodigen we jullie uit om in de studio samen daar naar te kijken om te zien of het resultaat beter geworden is of dat er toch nog iets anders aangepast moet worden. Op die manier ronden we het album helemaal naar jullie smaak af en is hij klaar om verwerkt te worden.

 professioneel album detail

Snelheid

Sommige bruidsparen willen zelf een album maken, maar soms door de drukte in het werk of vrije tijd komt het er toch steeds niet van. De foto’s blijven dan vaak maar liggen. Bij ons blijft niets liggen. Wij proberen over het algemeen binnen 1 a 2 weken een eerste ontwerp af te hebben. Dit omdat we nog in de sfeer van jullie bruiloft zijn en daardoor het gevoel kunnen omzetten naar een verhaal. Wij zijn vrij snel in het maken van een album, het is natuurlijk ook ons vak!

Kwaliteit

Het kwaliteitsverschil tussen de internet albums en de albums van een bruidsfotograaf is erg groot. De meeste internet aanbieders maken gebruik van een gedrukt album. Het afdrukken doen ze ook nog eens op minder kwalitatieve drukpersen waardoor de kleuren minder helder worden. Drukwerk in het algemeen geeft minder kleurrijke afdrukken vergeleken met echte fotoalbums. Sommige internet aanbieders maken ook fotoalbums op echt fotopapier. De kleuren worden dan al een stuk beter dan bij een gedrukt album. Echter is er ook een groot verschil in de fotoafdrukken. De afdrukken van de professionele aanbieders waar wij gebruik van maken laten de foto's net even meer spreken. Daarnaast is het papier, kaft, binding & afwerking is bij deze onze aanbieders beduidend beter. Onze tip is als jullie budget het toelaat, bezuinig niet op het fotoalbum. Een mooi trouwalbum gaat jaren mee en is een leuk naslagwerk van jullie belangrijke trouwdag. Het herbeleven van jullie dag komt met een professioneel album van de bruidsfotograaf echt tot zijn recht.

Als extra service bieden wij:

  • Jullie hebben inspraak in de fotokeuze.

  • Jullie kunnen het opmaakproces volgen via internet en zo nodig aanwijzingen geven.

  • Het album gaat pas naar de drukker als het door jullie is goedgekeurd!

We vinden het heel erg leuk als jullie voor ons kiezen. Wij halen het mooiste uit jullie, ook als je niet graag voor de camera staat. Trouwfotografie met we met veel plezier en passie! Wellicht zijn we ook voor jullie bruiloft de juiste bruidsfotograaf!

Ik ben benieuwd naar jullie trouwdag

 stefan-uit-cirkel-klein

Hebben jullie ook een spetterend feest in de planning? Kom dan een keer langs op de koffie. We zijn erg benieuwd naar jullie trouwdag indeling en wat voor feest jullie willen organiseren.