Hoe vind je de perfecte bruidsfotograaf?

 bruidsfotografie - Stefan Segers

De zoektocht naar een professionele fotograaf is best moeilijk. Er zijn heel veel bruidsfotografen op internet en om daar een beetje wegwijs uit te komen hebben we hier een 3 tal punten waarop je kunt letten tijdens de zoektocht naar de juiste trouwfotograaf.

1. Past de prijs in jullie budget?

Wanneer jullie de fotograaf gevonden hebben die precies die foto’s maakt waar jullie naar op zoek zijn, is het ook belangrijk om te weten wat hij kost en of dit in jullie budget valt. Er zijn veel bruidsfotografen & veel verschillende prijzen en pakketten.

Vergelijk de fotografen eens met de volgende punten:

  • Krijgen jullie alle foto’s digitaal of moeten jullie deze nog afkopen?

  • Zijn de digitale foto’s in hoge resolutie?

  • Wat kost het album en wat kost de reportage?

Gemiddeld kost een hele dag fotografie zo’n € 1250,-. Dit lijkt veel, maar onthoud wel dat een professionele fotograaf blijft investeren in de beste apparatuur. Daarnaast betalen jullie niet alleen voor de tijd dat de fotograaf aanwezig is, maar ook de nabewerking neemt veel tijd in beslag.

Het uitzoeken van de beelden, bewerken van de beelden en het ontwerpen van het trouwalbum kost veel tijd. Tenslotte is er ook nog de kennis, ervaring en vakmanschap waar jullie voor betalen.

Een goede bruidsfotograaf

  • kent de momenten

  • kent zijn camera en gebruikt hem als een verlengstuk van zijn ogen

  • weet waar hij moet staan

  • weet wat hij moet fotograferen

  • weet hoe hij met bepaalde lichtsituaties moet omgaan

  • kan goed communiceren met het bruidspaar en de gasten

  • is creatief

 huwelijksfotograaf - Stefan Segers

Een tastbare herinnering voor later moet professioneel worden vastgelegd in stijl en kwaliteit. Als jullie later de foto’s terug bekijken moeten jullie weer hetzelfde gevoel krijgen als dat jullie op de dag hadden. Dit kan de bruidsfotograaf alleen bereiken als hij serieus met zijn werk bezig is. Bruidsfotografie is een vak apart!

2. De stijl van fotograferen

Erg belangrijk is dat de fotograaf die jullie zoeken een bepaalde smaak van foto’s heeft wat jullie aanspreekt. Op de website van de bruidsfotograaf vind je zijn of haar portfolio en deze moet jullie eigenlijk meteen aanspreken. Dit is de eerste klik die je met de fotograaf hebt. Er zijn eigenlijk 2 soorten bruidsfotografen. De fotograaf die traditionele foto’s (geposeerd) maakt en de trouwfotograaf die op een journalistieke manier fotografeert (alsof je erbij bent geweest). Daarbij is de stijl van de fotograaf ook belangrijk. Bijvoorbeeld: vintage, hip, modern, romantisch, traditioneel of journalistiek

Belangrijk is dat jullie veel gezien hebben van jullie toekomstige fotograaf en helemaal meegaan met zijn stijl. Kijk daarnaast ook naar de kwaliteit van zijn foto’s. Daarbij zijn onder meer van belang: de scherpte, belichting, variatie en creativiteit in de reportage.

Iedereen kan mooi op de foto gezet worden. Een goede bruidsfotograaf weet het mooiste uit jullie te halen!

3. De "klik" met de fotograaf als persoon

 trouwreportage - Stefan Segers

Omdat de fotograaf wel een belangrijk deel van de dag bij jullie zal zijn, zal het zeker belangrijk zijn om hem voor de bruiloft een keer te ontmoeten. Is het net of je hem al jaren kent? Dan weet je dat je goed zit. Je moet je echt op je gemakt voelen bij hem.

Wanneer jullie een goed gevoel hebben bij een fotograaf met bovenstaande 3 punten, dan hebben jullie de bruidsfotograaf voor jullie trouwdag gevonden!

4. Handig om te weten

Laat je niet verleiden door de budget fotograaf. Deze zijn altijd te duur! Als ze hun werk niet goed gedaan hebben krijgen jullie die momenten nooit meer terug. Belangrijker is de klik met de fotograaf en zijn/haar foto’s!

De trouwreportage is een heel belangrijk onderdeel van jullie trouwdag. Alle bijzondere momenten, jullie vrienden en familie, de aankleding & sfeer behoren goed en mooi te worden vastgelegd. Jullie willen toch ook jaren later nog kunnen genieten van jullie mooie trouwfoto’s?

Mochten jullie een keer op gesprek willen komen om te zien of wij de perfecte klik hebben voor jullie bruiloft? Neem dan gerust contact met ons op.