Bruidsfotografie in Utrecht

Het mooie van mijn werk is dat ik op de mooiste plekken kom. Verschillende dorpen en steden en prachtige locaties zie ik voorbij komen tijdens de trouwreportages. Een stad waar zeker mooie foto's te maken zijn is Utrecht. Hier een aantal fototips voor bruidsfotografie in Utrecht.

De Domtoren

Stefan Segers-trouwshoot-bruidsfotografie-trouwreportage-Domtoren-Utrecht-390.jpg

Utrecht is al een erg oude stad en als je daar een beetje de weg kent kan je mooie foto's maken. De oude grachten en

mooie oude panden  geven een mooie sfeer voor op de foto. Een van de bekendste torens in Utrecht is de Domtoren.  Deze eeuwen oude toren stamt al uit de Romeinse tijd, maar werd pas rond 920 omgebouwd  tot kerk. Na een grote brand in 1253 werd de toren geleidelijk herbouwd. Rond 1382 was de toen in de staat zoals hij nu is. De Domtoren heeft prachtige lichtinvallen wat perfect is voor trouwfoto's. Als bruidsfotograaf kan je heel blij worden van deze locatie in Utrecht. Mooie oude gewelven, grote ruimtes en veel verschillende plekken om  foto's te maken. Zowel binnen de Domtoren als net daarbuiten is veel te zien en vast te leggen dus ga eens op je gemak daar kijken wat de mogelijkheden zijn en laat je verrassen door dit oude gebouw.

De grachten van Utrecht

 in de grachten van Utrecht

De grachten van Utrecht zijn ook erg bekend. De film Amsterdamned is opgenomen op de vismarkt in Utrecht. De grachten worden ook wel de langste attractie van Utrecht genoemd Een aandenken aan de grote handelsstad dat Utrecht ooit geweest is. De grachten en werven zijn uniek in de wereld. Deze mooie brede grachten met de oude gebouwen op de achtergrond zijn ook heel gaaf om jull

ie te laten fotograferen. Je kunt zowel boven langs de gracht met de mooie oude panden lopen als beneden de gracht vlak langs de werfkelders en het water lopen. Er zijn hier en daar ook banken waar je even kunt zitten voor wat leuke details. Wellicht is er nog een sloep of botst waar je even in kunt zitten om wat foto's te maken. De grachten zijn ook zeker aan te raden om in te plannen tijdens de bruidsfotografie in Utrecht.

Cafe's

 op het terras

Er wonen veel studenten in Utrecht en er zijn volop restaurants en cafe's. Mocht het lekker weer zijn is het altijd even leuk om op een terras te zitten tussen de "normale" mensen. Bestel even een drankje en geniet van jullie mooiste dag. Vaak krijgen jullie leuke reacties van andere

die op het terras zitten en dit is nou net wat we als bruidsfotograaf graaf zien. Wat ook een leuke foto geeft is als je lekker op het terras zit tussen de mensen. Jullie vallen immers erg op in jullie kleding. Op de foto rechts zien jullie Cafe-restaurant Orloff. Mooi gelegen aan de drukke straat Donkere Gaard. Orloff ligt mooi op een hoek en is goed belicht dus perfect voor de foto.

Typisch Nederland

 Bruidsfotograaf Utrecht - fietsen

Nederland staat er bekend om dat we met de fiets gaan. Omdat je niet overal met de auto kan komen in Utrecht zie je veel fietsen in de stad staan. Een typisch Hollands plaatje. Maar wanneer je door de stad loop zie je ook vele hofjes waar je eens doorheen kan lopen. Deze hofjes zijn ook erg mooi om te zien. Als bruidsfotograaf ben je in Utrecht dan ook zeker op het goede adres met al die mooie plekken. The thema typisch Nederland zou je zeker hier aan kunnen koppelen voor het trouwalbum.

Parken

 in het park

Net buiten het centrum heb je het Julianapark. Dit is een groot en oud park met mooi licht. Het park is als Engelse tuin ontworpen in opdracht van de eigenaar van de bank rond 1903. Rond 1935 is het park uitgebreid en werd het een groot succes bij de kinderen uit de arbeidsbuurten. Het is een echt volkspark. Wanneer je het park even doorloopt vind je een grote vijver met een grote fontein. Heel romantisch voor op de foto. Langs het water zou je lekker kunnen picknicken bijvoorbeeld met een fles champagne wat altijd leuk is op de foto.

Gaan jullie ook in Utrecht trouwen en willen jullie meer tips, kom dan gerust een keer langs. We nemen dan jullie trouwdag door en kijken waar we mooie foto's kunnen maken. Klik hier om contact met ons op te nemen