Fotodag met familie Kronenburg

In de studio vandaag de familie Kronenburg. Marjolein en Liselotte hebben een fotoshoot kado gekregen en gaan deze vandaag doen. De meiden hadden meerdere kleding setjes mee genomen welke we hebben gebruikt op verschillende achtergronden. Voor de make-up hebben we gekozen een niet al te zware smokie-eyes op te zetten. We zijn begonnen met een witte achtergrond. Hier een setup met 1 softbox vrij dichtbij het model zodat deze in z'n geheel zacht uitgelicht wordt. Je krijgt in deze opstelling wel schaduw maar dat was ook de bedoeling. Wanneer je de softbox verder weg zet wordt de schaduw harder op het model en op de grond. De witte achtergrond word ook grijs doordat deze niet volledig uitgelicht wordt.

De softbox staat ingesteld op F11. De camera staat ingesteld op F11 1/125 sec en ISO 100.

witte achtergrond

witte achtergrond

portfoliodag_8764
portfoliodag_8824

De tweede setup die we gedaan hebben is die met een zwarte achtergrond. Er staan 2 softboxen link en rechts op het model met F11 en F8. Om het model van de achtergrond te krijgen heb ik een Snoot op de achterzijde van het model gericht met F8. Doordat de softboxen links en rechts op 45 graden naar het model gericht staan krijg je strooilicht op de zwarte achtergrond waardoor deze een beetje grijs wordt. Hier geeft dat een leuk effect. In sommige gevallen juist niet en dan kun je beter de softboxen op 90 graden links en rechts zetten, of het model verder van de achtergrond halen zodat er minder licht op de achtergrond valt.

zwarte achtergrond

zwarte achtergrond

portfoliodag_8927
portfoliodag_8944
portfoliodag_8959
portfoliodag_8994
portfoliodag_9015

Hier 2 beauty foto's. We hebben hier 2 softboxen vrij dichtbij gezet. Links en rechts op een afstand van ongeveer 80 cm. Uitgelicht op F11 en F8. Onder het model hebben we een reflectiescherm geplaatst welke het gezicht mooi zacht invult. In de ogen kun je dit ook een beetje terugzien. De achtergrond is zwart papier. De camera staat ingesteld op F11 1/125 sec. ISO 100. Hier het schema.

beauty setup

beauty setup

Beauty Marjolein
Beautyshot Liselotte

Modellen: Lisselotte en Marjolein

Make-Up: Anna Pronk en Marlies Thille