fashion fotoshoot met Fuji XT2 + 56mm

Hij is eindelijk binnen, de nieuwe Fuji XT-2 camera samen met de 56mm F1.2 lens. Deze lens zorgt voor een prachtige bokeh (scherpte diepte 3d effect). De nieuwe collectie van bloggersfavorites.com kwam eraan en moest worden gefotografeerd en dat was het moment om deze camera eens aan de tant te voelen.

Als Canon 1DX gebruiker ben je een snelle autofocus gewend en ook het snelle schrijven van de beelden op de kaart is handig zodat je snel kunt werken en kan terug kijken. Mijn SONY A7R is ook een super camera voor deze opdracht maar groot nadeel is de snelheid. Wanneer je een foto maakt en even wilt terug kijken moet je wachten tot de camera klaar is met schrijven. De Fuji XT-2 heeft een snelle processor en ook 2 snelle SD kaarten waardoor je direct kunt terug kijken. Ook wanneer je klikt voelt het als een spiegel reflex camera doordat er geen "black-outs" zijn zoals bij de SONY.

De fotoshoot hebben we met een team gemaakt om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Midden in het centrum van Utrecht stond de bus van bloggersfavorites.com met alle kleding en 2 scouts zijn op pad gegaan om modellen te scoren. Het thema van de shoot was namelijk ook jonge (bloggende) meiden die je vaak terug zien in de social media met hun nieuwe kleding. De make-up is verzorgd door make-up artist Sofia die in de bus de meiden van make-up voorziet en kleding. Wanneer een meid klaar was kon ze met mij mee de stad in om foto's te maken.

In Urechts heb je veel mooie plekjes en prachtig licht. Ik heb ook gebruik gemaakt van daglicht en verder geen reflecie schermen of flitsers. De Fuji XT-2 voelt gewoon als een SLR met zijn autofocus. Wat heel gaaf is is dat je de camera kunt instellen om gezichten en ogen te herkennen waarop hij automatisch gaat scherpstellen. Dit is echt heel handig wanneer je je lens helemaal open zet en de scherpte diepte heel klein is en je snel naast het oog kan zitten met je autofocus punt. Bij mijn Canon heb ik geregeld dat de camera er naast zit omdat deze technologie daar nauwelijks in zit. In de 1DX mark II hebben ze dit wel wat verbeterd maar is het niet zo makkelijk werken als de Fuji.
Na een lange dag werken en heel veel foto's maken ben ik aan de slag gegaan het uitzoeken en bewerken van de beelden. Hier een kleine colletie van wat we deze dag gefotografeerd hebben.

reportage: van druif tot wijn

reportage: van druif tot wijn

Op uitnodiging ben ik mee gereisd naar de Elzas in Frankrijk om een fotoreportage te maken van druif tot wijn bij familie Buecher, de wijnproducent Vignoble des 2 lunes. Deze producent maakt exclusief wijnen voor Bosman Wijnkopers uit Den Haag en met Robbert van Bosman ben ik mee gereisd om dit indrukwekkende proces te volgen. Bekijk hier de foto reportage.

Gewonnen Award - artikel Streekblad

Stefan Segers met zijn winnende foto. (Foto: Robbert Roos)

Stefan Segers met zijn winnende foto. (Foto: Robbert Roos)

Ook het Streekblad Zoetermeer heeft het winnen van de Award opgepakt en hebben een leuk stuk geschreven. Journalist Robbert Roos was langs gekomen op kantoor waar ik het verhaal mocht vertellen en hij een leuke foto van me heeft gemaakt. Hieronder het artikel.

 

Stefan Segers wint WedAward met liefdevolle trouwfoto

Als professioneel fotograaf is Stefan Segers altijd op zoek naar dat ene plaatje wat het hele verhaal vertelt. Van trouwreportages krijgt hij veel energie. Onlangs deed Stefan mee met een wedstrijd op internet waarvoor hij drie foto's van een trouwreportage instuurde. Een van die foto's werd als beste bekroond met een WedAward.

Stefan is natuurlijk erg trots op zijn prijs. "Toen ik de foto maakte en het resultaat bekeek dacht ik direct: 'Yes, dit is hem'." Op de foto in zwart/wit wordt de bruid Jooske liefdevol opgetild door bruidegom Bas terwijl ze elkaar innig kussen. Stefan: "Het moment, het licht, de compositie; het klopte allemaal. Het zijn de drie elementen die je als fotograaf altijd in een foto probeert te vatten. Als dat lukt is de foto geslaagd."

Het bruidspaar Bas, ondernemer uit Zoetermeer, en Jooske Aartsen waren ook erg blij met deze foto. Zo blij zelfs dat de foto op levensgroot formaat een deur bij hen in huis siert. Stefan: "Als je zo'n mailtje krijgt is dat natuurlijk een superleuk compliment."

Het winnen van de WedAward levert Stefan naast eeuwige roem, geen geld op. Toch is het een eervolle vermelding tussen de inzendingen van vele andere fotografen. Stefan: "Je inzending moet zich meten met de top van de top. Elke keer is er een nieuwe ronde. Dit keer zat ik er eindelijk bij."

Trouwen

Trouwreportages vindt Stefan een van de leukste dingen om te fotograferen. Stefan: "Grappig is dat je daarbij meestal juist de mannen gerust moet stellen. Die zijn over het algemeen niet zo van het poseren. Maar door het bruidspaar op leuke plekken neer te zetten, stel je ze gerust en laat je ze poseren zonder dat ze het zelf doorhebben. Op die manier creëer je bijzondere momenten." Stefan is echt een 'mensenfotograaf' en had al op jonge leeftijd een fascinatie voor het maken en bewerken van beelden. Hij ging al vroeg met een pc aan de gang en maakte carrière in de grafische industrie. Na de opleiding op de fotoacademie en cursussen bij verschillende fotografen besloot hij voor zichzelf te beginnen. Naast bruiloften en mensen in het algemeen fotografeert Stefan ook voor de zakelijke markt. Dat zijn werk gewaardeerd wordt blijkt wel uit zijn groeiende klantenkring.

Bron: http://www.streekbladzoetermeer.nl

WedAward kranten artikel AD

Eind vorig jaar heb ik met trots weer een Award gewonnen en dit heeft het AD opgepakt. Hierbij het artikel uit het AD.

Award voor Zoetermeerse bruidsfotograaf Stefan Segers

De Zoetermeerse bruidsfotograaf Stefan Segers is met één van zijn foto’s in de prijzen gevallen. Met zijn romantische plaat van bruidspaar Bas en Jooske op het landgoed van Kasteel Sype­steyn sleepte hij een WedAward in de wacht.

Voor Segers kwam het niet helemaal als verrassing, althans, dat hij uitgerekend met déze foto een prijs zou winnen. ,,Direct nadat ik de foto gemaakt had, wist ik: dit ís hem. Ik zond hem in naar WedAward en ja hoor, ik won een prijs. Super!”
— www.ad.nl

Interview in PF Magazine (professionele fotografie)

Interview in PF Magazine (professionele fotografie)

nige tijd geleden ben ik benadert door een redacteur van het bekende fotografen magazine Pf (professionele fotografie). Ze vroegen aan mij of ik geïnterviewd wilde worden over mijn nieuwe SONY A7II. Uiteraard heb ik daar ja op gezegd en heb een afspraak gemaakt bij mij op kantoor. Het was een lang en gezellig gesprek waarin we alle voor en nadelen van de camera hebben doorgenomen en hoe ik de camera als professional inzet in mijn werk. Vandaag kreeg ik dan  een exemplaar binnen van het blad :)

Profoto B1 kit review

Profoto B1 kit  review

Deze week werd de Profoto B1 bij me bezorgd. Ik had m al een tijd op het oog maar zag niet meteen het grote voordeel van deze flitsers in. Zelf werk ik met de Canon 600RT flitsers welke erg krachtig zijn en het meeste werk van mij kunnen doen. Ik merk wel soms dat als je er mee bezig bent dat als je veel flitspower vraagt de batterijen snel leeg gaan en je daardoor soms shots mist.

Mijn beste en slechtste aankopen voor 2014

Mijn beste en slechtste aankopen voor 2014

Afgelopen jaar was weer een heel gaaf jaar waar veel in gebeurd is. Terugkijkend op het afgelopen jaar ben ik erg blij geworden door een aantal aankopen die ik gemaakt heb. Deze hebben ervoor gezorgd dat ik me weer beter heb kunnen onderscheiden als fotograaf en sommige dingen hebben me meer rust gegeven. Maar naast de mooie aankopen zijn er ook altijd aankopen bij waar je wat spijt van hebt. Wat bezielde me toen ik het kocht, had ik wel mijn huiswerk goed gedaan? 

De beste bruiloftsthema's voor prachtige fotomomenten

De beste bruiloftsthema's voor prachtige fotomomenten

Tijdens mijn carrière heb ik te maken gehad met stellen die het een steeds grotere uitdaging vonden om hun bruiloft op te laten vallen in de massa. Voor professionele fotografen is het geen probleem om de bruid en bruidegom er op hun best uit te laten zien op hun grote dag, maar als je iets wilt dat een beetje anders is, zou je ook altijd voor een themabruiloft kunnen kiezen. Als je een bruiloft wilt die jou en je gasten levenslang bij zal blijven, zijn hier een paar van mijn favoriete thema's, die er niet alleen geweldig uitzien, maar ook nog eens hartstikke leuk zijn.

De cover van Dichtbij magazine fotograferen

Het maken van een fotoreportage voor een magazine is altijd super leuk om te doen. Je komt op de meeste bijzondere locaties met altijd diverse lichtomstandigheden. Het is altijd weer een uitdaging om van deze twee onderdelen iets moois te maken. Naast het licht en omgeving is uiteraard het onderwerp ook belangrijk. Wanneer de persoon(en) zich niet op hun gemak voelen zal de foto zeker niet slagen.